Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Českým kanoistům se v Portugalsku daří, všichni jsou ve finále

Montemor-O-Velho - Nebývale úspěšní byli v úvodní den mistrovství Evropy v portugalském Montemor-O-Velho čeští rychlostní kanoisté, neboť všechny posádky z dnešního programu rozjížděk a semifinále na tratích 500 a 1 000 metrů postoupily do finále. Skvělou formu potvrdil kanoista Martin Fuksa, který vyhrál své rozjížďky. Napodobil ho i Josef Dostál v individuálním závodu a jako člen bronzového olympijského čtyřkajaku s Danielem Havlem, Lukášem Trefilem a Janem Štěrbou.

Martin Fuksa
zdroj: isifa/EPA

Dvě finále pojedou také deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák a stoprocentní úspěšnost završil ženský čtyřkajak ve složení Andrea Havlová, Jana Šebestová, Jana Blahová a Anna Kožíšková. O medaili budou usilovat i Havel a Štěrba na 1 000 metrů. "Po prvním dnu jsem nad míru spokojen. Nejen že postoupily všechny posádky, ale pro sobotu, kdy bude opět foukat zprava, máme ty lepší dráhy a v některých případech to bude možná rozhodovat o umístěních," řekl reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Fuksa v cestě do finále porazil i dva poslední olympijské vítěze Němce Sebastiana Brendela a Attila Vajdu z Maďarska. "Kdyby mi někdo před závody řekl, že to tak bude, nevěřil bych mu," poznamenal Fuksa. "Podařilo se mi jet podle ideálního scénáře, pošetřit síly na finále," řekl.

Sobotní dopoledne bude patřit finálovému bloku na tratích 500 a 1 000 metrů, odpoledne na něj navážou rozjížďky a semifinále na sprinterské dvoustovce. V neděli dopoledne se jedou finále na všech tratích. Šampionát zakončí odpoledne vytrvalecké závody na pět kilometrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články