Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vodní slalomáři vstupují do výjimečné sezony v osvědčené sestavě

Praha - Elitní české vodní slalomáře čeká perné léto se zlatým hřebem v podobě mistrovství světa na domácím kanálu v pražské Troji. Takřka týden co týden budou závodit, v přestávkách absolvují soustředění, navíc členy USK Praha už dávno zaměstnávají přípravy zářijového šampionátu. Po uplynulém víkendu je známé složení reprezentace pro letošní sezonu, celý tým hned ve středu odjede na přípravu na kanál v Krakově, který bude na začátku června hostit mistrovství Evropy.

Vavřinec Hradilek
zdroj: ISIFA

Tým se nijak výrazně neobměnil, nejsou v něm žádní absolutní nováčci. Kajakářky povede v pětačtyřiceti letech Štěpánka Hilgertová, kanoisty zkušený olympionik Stanislav Ježek, v deblkanoích se letos s kariérou rozloučí dvojnásobní olympijští medailisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem a mezi kajakáři hraje prim stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek.

"Při každé nominaci je mi líto, že je tak málo míst v týmu. Je plno závodníků, kteří by mohli reprezentovat, ale po nominaci smutní," řekl na konferenci šéftrenér reprezentace Jiří Pultera. Letošní boje o místa v týmu proběhly relativně v klidu, neboť veškeré protesty řešili rozhodčí u centrálního videa. "Takže se eliminovaly chyby," uvedl Pultera.

Vavřinec Hradilek:

"Hrozně se těším. Hned po olympiádě je to taková malá olympiáda. Už víkendové závody ukázali, že tam dokáže být ohromná kulisa."

Po ME čekají na vodáky tři díly světového poháru ve třech týdnech v Cardiffu, Augsburgu a Seu. Potom se reprezentační tým při dodatečné nominaci na mistrovství České republiky "aktualizuje" pro zbytek sezony, v němž jsou na programu další dva závody světového poháru v Tacenu a Čunovu a zářijové MS.

Šampionát se do Prahy vrátí po sedmi letech a jeho maskotem bude lev Véna. Toho navrhl Jiří Prskavec, bývalý úspěšný kajakář a otec talentovaného reprezentanta stejného jména.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články