Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V nominaci vodních slalomářů je i kanoista Ježek

Praha - Pátý kanoista z olympijských her v Pekingu i v Londýně Stanislav Ježek si zajistil místo v nominaci vodních slalomářů, byť měl po třech závodech namále. V dnešním posledním rozhodujícím klání v Troji dokázal ve vypjaté atmosféře vyhrát a díky tomu se nemusí předělávat plakát na zářijové mistrovství světa v Praze, jehož je tváří společně s kajakářem Vavřincem Hradilkem. Již v sobotu si místo v týmu zajistila pětačtyřicetiletá Štěpánka Hilgertová, která dnes opět vyhrála. 

Stanislav Ježek
zdroj: ISIFA

Díky výsledkům z loňské sezony měli místo jisté v týmu bez boje stříbrný olympijský medailista kajakář Vavřinec Hradilek, který dnes nevyhrál jen vinou sporné penalizace za neprojetí branky, a také deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, úřadující mistři Evropy z Augsburgu. Ti prokázali, že si místo zaslouží, neboť dnes vyhráli s takřka dvousekundovým náskokem.

Nominovaní reprezentanti mají jistotu startu na úvodních třech závodech světového poháru a na mistrovství Evropy v Krakově. Pokud na těchto kláních budou ve finále, nemine je ani pražský světový šampionát. V opačném případě je čeká srpnový donominační závod opět v Troji. Vedle Ježka jsou v týmu Michal Jáně a po pauze také Vítězslav Gebas, s Hilgertovou pojedou ME talentované Kateřina Kudějová a Eva Ornstová. Díky dvěma víkendovým vítězstvím se po roce vrací do týmu další naděje mezi kajakáři Jiří Prskavec, třetího do party tvoří Vít Přindiš.

Poslední místo mezi deblkanoisty si dnes vyjela dvojice Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. "Jsem na plakátu, nechtělo se mi to nechávat předělávat, tak jsem trochu přitlačil," usmíval se po vítězství Ježek, který je jedním z hlavních mužů organizačního výboru MS, stejně jako v roce 2006. Před dnešním závodem byl ale až třetí v průběžném pořadí nominace. "Byl jsem pod tlakem, abych zůstal i jako závodník, nejen jako figurka v organizaci," připustil. Opět ale prokázal, že kritické situace zvládá bravurně. "Asi je na čase, aby mě mladí vyšoupli, ale když dojde na lámání chleba, tak se mi nechce vyklízet pozice," přiznal soutěživost.

Ví přitom, že spojit kariéru závodníka s organizátorem MS bude opět náročné. V roce 2006 přitom byl na MS v Praze třetí. "Naštěstí už mě všichni z vedení mezinárodní federace znají, ale asi budou překvapení, že pořád ještě jezdím," usmíval se. Čistá hlava je velkou Ježkovou výhodou. "Když vylezu z vody, tak vypínám," vysvětlil. "Na mistrovství světa bych se rád připravil lépe, na podzim jsem hodně odpočíval, po patnácti letech v reprezentaci jsem potřeboval delší oraz," dodal šestatřicetiletý vodák.

Je nám líto, video expirovalo.
Nominaci si zajistil kanoista Ježek
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články