Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V Hradci startuje LifeInLine Tour i s Kateřinou Novotnou

Praha - Již devátý ročník tradiční LifeInLine Tour, tedy závodů na kolečkových bruslích, v nichž mohou změřit síly jak zkušení jezdci, tak i amatéři, startuje dnes v Hradci Králové. Závod je rozdělen do několika kategorií a vyvrcholí půlmaratonem. Na startu se představí i několik známých českých sportovních osobností v čele s rychlobruslařkou Kateřinou Novotnou.

Martina Sáblíková na inline bruslích
zdroj: ISIFA

"My v tuhle chvíli máme přihlášených asi 200 až 250 závodníků, ale během dne očekáváme účast někde mezi 400 až 700 jezdci," řekl organizátor celé akce Martin Plecitý.  

Celý závod je rozdělen do několika kategorií. Celý program začne závody nejmenších dětí a vyvrcholí půlmaratonem na 21 kilometrů. Tradičními účastnicemi série jsou i české rychlobruslařky v čele s Martinou Sáblíkovou a Kateřinou Novotnou. "Kateřina Novotná bude určitě startovat a měla by být jednou z hlavních favoritek ženského závodu. Účast Martiny Sáblíkové nemáme potvrzenou, ale očekáváme, že by se mohla objevit spíš v příštím měsíci na světovém poháru v Ostravě," prozradil Plecitý.

Hradec Králové je prvním ze série několika závodů. "Po Hradci Králové tour pokračuje 14. až 15. června v Ostravě, což jsou závody světového poháru, kde můžeme očekávat závodníky až dvaceti zemí. Ale i zde budou závody pro hobíky," prozradil Plecitý. Následovat poté budou v červenci závody v Brně, v srpnu v Praze a září celá série vyvrcholí závody v Opavě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články