Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlostní kanoisté mají v Szegedu dvě třetí místa

Szeged (Maďarsko)  - Čeští rychlostní kanoisté přidali na Světovém poháru v Szegedu dvě třetí místa a na úvodním závodu seriálu se tak třikrát dostali na stupně vítězů. Na neolympijské trati 500 metrů byli bronzoví kajakář Daniel Havel a také deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem, kteří v sobotu skončili druzí na olympijském kilometru.

Radoň a Dvořák
zdroj: kanoe.cz autor: František Klein

V sobotu Havlovi v deblkajaku s Janem Štěrbou utekla medaile o jediné místo, dnes si člen bronzové posádky K4 z londýnských her spravil chuť. Ve finále byl v polovině trati druhý, pak se ale pořadí hodně promíchalo a český kajakář si dojel pro bronz. Na vítězného Australana Kena Wallaceho, olympijského vítěze z Pekingu, ztratil 156 tisícin vteřiny. Druhý skončil domácí Bence Dombvári.

Další medailový výsledek přidali v C2 Radoň s Dvořákem, před nimiž dojely jen lodi Ruska a Kuby. Mezi deblkajaky skončili Lukáš Trefil s Josefem Dostálem pátí.

Bronz ze Szegedu byl pro Havla první medailí z individuálního závodu SP. "Já jsem ani vlastně neviděl, jak to bylo vyrovnané a kolik nás jelo o prvenství. V cíli jsem si myslel, že jsem skončil čtvrtý. O to víc mě překvapilo, když jsem se ve výsledcích našel na třetím místě," uvedl.

Další medailový výsledek přidali v C2 Radoň s Dvořákem, před nimiž dojely jen lodi Ruska a Kuby. "Bronz bereme všemi deseti a je těžce vybojovaný," řekl Dvořák. "Na pětistovce se tady sešla překvapivě větší konkurence než na kilometru, takže nás ta medaile těší o to víc. A vzhledem k výkonům jsme spokojení, že jsou dvě. Vůbec jsme na tyto závody neladili formu," dodal.

Mezi deblkajaky skončili Lukáš Trefil s Josefem Dostálem pátí. Příští týden pokračuje Světový pohár závody v Račicích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články