Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi na ME ve sjezdu na divoké vodě berou dvě stříbra

Bovec (Slovinsko) - Na úvodním závodě mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě získali čeští zástupci dvě stříbrné medaile. První vybojoval kajakář Kamil Mrůzek, druhou pak kanoista Ondřej Rolenc - tomu chyběly ke zlatu jen tři sekundy. ME o víkendu ve Slovinsku pokračuje závody družstev.

V soutěži kajakářů se po roční pauze na stupně vítězů probojoval Kamil Mrůzek - ve svém závodě nestačil jen na úřadujícího mistra světa Němce Tobiase Bonga, naopak se musel mít na pozoru před dorážejícím francouzským kajakářem. V cíli oba závodníky dělil jen zlomek vteřiny.

"Nakonec to bylo šest setin, což vlastně dělá půl centimetru. Na posledním mezičasu jsem měl zprávy, že jedeme na nule, tak mě to ještě trochu nahecovalo. V cíli to vyšlo," řekl po závodě Mrůzek.

Druhý český medailista Ondřej Rolenc v závodě kanoistů ztratil  na zlatého Normana Webera pouhé tři sekundy, a to na celkem pět kilometrů dlouhé trati. ME pokračuje ve Slovinsku závodem družstev na dlouhé trati, o víkendu jsou pak připraveny sprinty jednotlivců i družstev

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články