Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Český tým na ME vypadl už v 1. kole

Budapešť - Čeští judisté vypadli na mistrovství Evropy v Budapešti v soutěži družstev v prvním kole po dramatickém souboji s Nizozemskem, které zvítězilo 3:1 na zápasy. Lukáš Krpálek, vítěz sobotní individuální soutěže ve váze do 100 kilogramů, už za rozhodnutého stavu do posledního týmového klání nezasáhl.

Nizozemsku v souboji s českým družstvem pomohl i úspěšný protest, poté co rozhodčí po prozkoumání videozáznamu zpětně sebrali vítězství ve váze do 81 kilogramů Jaromíru Musilovi. Ten vzápětí v prodloužení podlehl Nealu van de Kamerovi, který tak přidal klíčový třetí bod na nizozemskou stranu, když získal vazari. "Video šlo dnes trochu proti nám, ale v duchu fair play to bylo v pořádku," uvedl trenér reprezentace Petr Lacina.

Češi z verdiktu rozhodčích byli nejprve rozpačití. Ve chvíli, kdy už slavili vítězství a na žíněnce se odehrával další souboj ve váze do 90 kg mezi Alexandrem Jurečkou a Guillaumem Elmontem, rozhodčí po protestu nizozemské výpravy přehodnotili Musilův ipon. A rozhodli, že český závodník nasadil držení až těsně po skončení zápasu.

Češi marně upozorňovali, že Musil zaútočil ještě před vypršením času. "Šlo fakt o vteřinu, škoda. Byli jsme kousíček od toho, abychom Nizozemce porazili. Ale když jsem viděl opakovaný záběr na videu, tak skutečné nasazení držení od Musila fakt přišlo až po čase. Nizozemci měli pravdu," řekl Lacina.

Vuijsterse už Krpálek vynechal

Krpálek, zmožený sobotní jízdou za zlatou medailí, už vzápětí souboj s Grimem Vuijstersem ve váze nad 90 kilogramů vynechal, když nemohl výsledek zvrátit. Sám už přitom byl nachystaný na tatami, ale po verdiktu rozhodčích musel na žíněnku překvapivě znovu Musil.

Pro Čechy se utkání vyvíjelo dobře, když první bod ve váze do 60 kg získal Pavel Petřikov nad Jeroenem Moorenem. Debutant na velké akci Jakub Dědeček vzápětí ve váze do 73 kg podlehl Dexu Elmontovi na ipon a zřejmě ve zlomovém souboji nakonec neuspěl Musil. Ve váze do 90 kg prohrál Jurečka v duelu s Guillaumem Elmontem poté, co byl čtyřikrát trestán za pasivitu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články