Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Debutant Bruncvík na triumf nedosáhl, na Temži vyhrál Oxford

Londýn - První český účastník slavného závodu osmiveslic na Temži Milan Bruncvík se vítězství nedočkal. Posádka jeho Cambridge, jež obhajovala loňský triumf, totiž podlehla ve 159. ročníku rivalům z Oxfordu. Zda si start v prestižním měření sil někdy zopakuje, je nejasné.

Veslařský závod Oxford - Cambridge
zdroj: Gettyimages Editorial

Dvojnásobný olympionik Bruncvík se postaral o českou premiéru v závodu, který se jezdí už od roku 1829. V osmadvaceti letech byl tento student postgraduálního programu na univerzitě v Cambridgi nejstarším veslařem své posádky a s 82,6 kg zároveň nejlehčím veslařem celého závodu. V něm Oxford vedl prakticky od startu a náskok během 6,8 km dlouhé trasy pomalu navyšoval. Nakonec zvítězil jasně o půldruhé délky lodi a v historické bilanci snížil vedení Cambridge na 77:81.

Milan Bruncvík:

"Byli prostě rychlejší a jeli líp. Udrželi si náskok, co měli na startu, podrželi ho celou zatáčku. My jsme dělali, co jsme mohli, ale už jsme nedokázali využít konec, kde naše pravá dráha měla výhodu."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze závodu veslařů Oxford - Cambridge

Jeho první start na slavné regatě bude zároveň pravděpodobně i poslední. "Na univerzitě budu studovat do srpna a jediná možnost je, že by se podařilo navázat na doktorském studiu. Ale to je zatím ve hvězdách," dodal český veslař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články