Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Triatlonistkou roku je podruhé v kariéře Frintová

Praha - Vendula Frintová podruhé v kariéře vyhrála anketu Triatlonista roku. Devětadvacetiletá závodnice navázala na svůj triumf z roku 2009, kdy toto ocenění získala jako první žena v historii. Druhé místo v jubilejním dvacátém ročníku ankety obsadil obhájce prvenství a devítinásobný vítěz Filip Ospalý. Třetí skončila Radka Vodičková.

Vendula Frintová
zdroj: ČTK

Frintová na sebe loni upozornila na olympijských hrách v Londýně, kde 15. příčkou zaznamenala nejlepší umístění české triatlonistky v historii. Na mistrovství Evropy předtím skončila pátá.

"Páté místo na Evropě a patnácté na olympiádě hodnotím vysoko vzhledem ke zdravotním komplikacím. I když samozřejmě vím, že za ideálních podmínek by oba tyto výsledky mohly být ještě lepší," řekla Frintová na dnešním vyhlášení ankety v telefonickém vstupu z Floridy, kde se připravuje na začátek nové sezony.

Své dva triumfy v anketě srovnávat nechtěla. "Ani to nejde, byla jiná situace. Jsem ráda, že odborná veřejnost znovu ocenila moje výsledky, zejména na olympiádě. Jediným přáním je konečně absolvovat celou sezonu zdravá a bez zranění," uvedla Frintová.

Hned tři ocenění získala za rok 2012 Kateřina Erbenová, která uspěla v kategoriích terénní triatlon, zimní triatlon i objev roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články