Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sýkorová porazila Emmons a je nejlepší střelkyní roku

Praha - Bronzová medailistka z olympijských her v Londýně a vítězka finále Světového poháru ve sportovní malorážce Adéla Sýkorová vyhrála suverénně anketu Střelec roku 2012. Pětadvacetiletá puškařka Rapidu Plzeň obsadila ve 14. ročníku ankety u všech třiceti hlasujících trenérů a členů výkonného výboru Českého střeleckého svazu první místo. Druhá skončila čtvrtá z her v Londýně Kateřina Emmons, třetí pak Martin Strnad.

"Vítězství v anketě je bonbónkem za loňskou skvělou sezonou. Konkurence výborných střelců je u nás velká. Samozřejmě olympijský bronz je mojí nejcennější medailí," uvedla Sýkorová, která střílí i vzduchovou pušku. "Právě v této disciplíně jsem si vybojovala olympijskou účast. Malorážku jsem pak střílela vzhledem k dobrým výsledkům a splněnému olympijskému limitu," dodala překvapivá olympijská medailistka.

O tom, že by přešla od vzduchovky jen na malorážku, neuvažuje. "Katka Emmons se rozhodla jen pro vzduchovku, protože má rodinu, čeká další mimino a dělat na úrovni dvě tak odlišné disciplíny je obtížné. Mně se daří v obou, vždyť ze vzduchovky mám i titul mistryně Evropy jako členka družstva. Určitě budu střílet obě disciplíny, protože šance na úspěch je dvojnásobná. S přechodem z jedné na druhou nemám problém," řekla Sýkorová.

Pětinásobná vítězka ankety Emmons se musela spokojit s druhým místem. Kvůli těhotenství přerušila kariéru a vrátit se chce na mistrovství světa 2014 v Granadě. Třetí v anketě Strnad skončil na olympijských hrách jedenáctý, vyhrál ale finále světového poháru.

Cenu za mimořádný výkon dostal Josef Nikl. Loni vystoupil ze stínu nejúspěšnějšího střelce české historie Miroslava Januše, když si z mistrovství světa na běžící terč přivezl tři zlaté a jednu bronzovou medaili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články