Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je dobrý odrazit se od stereotypu, říká o přípravě kajakář Hradilek

Ostrava – Mistr Evropy i stříbrný olympionik – Jaroslav Volf a Vavřinec Hradilek, oba úspěšní vodáci, už myslí na nadcházející sezonu. Vrcholem bude světový šampionát v Praze. Zatímco pro Volfa, který jezdí v deblkanoi s Ondřejem Štěpánkem, to bude vzpomínka na sedm let starý společný triumf, Hradilek zažije v polovině září premiérové mistrovství v Troji.

Vavřinec Hradilek
zdroj: ISIFA

"Bude to nová zkušenost. Světový pohár je tu velká událost, ale mistrovství světa bude úplně o ničem jiném. Hrozně rád bych (na MS) startoval, těším se na atmosféru," přiznal úspěšný olympionik Hradilek.

Pětadvacetiletý reprezentant se stejně jako před olympiádou v Londýně bude připravovat mimo jiné na novozélandské řece Kaituně. Extrémní sjíždění divokých řek na plastových lodích přináší zážitky, které Hradilka u vody drží. "To myšlení, které přichází při sjetí nějaké divoké sekce, je velice podobné pocitu před samotným závodem," řekl.

V bouřlivých vodách nezkrotné řeky se snaží Hradilek vypořádat s pocitem nervozity. Možná i proto pak vypadal nejen na olympiádě v Londýně vyrovnaně. "Nervózní jsem samozřejmě byl, ale s nervozitou se učím vycházet tak, aby to nebylo znát, nebo ji využít k výkonu. Na olympiádě, ač sám ani nevím jak, se mi podařilo zvládnout to velmi dobře," dodal Hradilek.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty Davida Knebla

Na Nový Zéland se chystá Hradilek i letos, i když tentokrát si chce užít i lyžování. "Před sezonou je dobrý odrazit se od stereotypu tréninku v Praze. Chtěl bych to posunout, chtěl bych si užít trochu i zimních radovánek," prozradil.

Volf v účast v Riu moc nevěří

Jaroslav Volf načne už 20. sezonu. "Před šesti lety jsme zvítězili. Byla to zvláštní sezona. Ondřej (Štěpánek) měl zjara zlomenou ruku a netrénovali jsme. Sezonu jsme začali malinko později a vydrželi jsme jezdit až do konce. Letos bychom chtěli zkusit něco podobného – ne že si Ondřej zlomí ruku, ale jarní přípravu bychom trochu posunuli," uvedl Volf. Trať v Tróji znají čeští deblkanoisté jako málokdo. "Zkušeností máme dost, myslím, že se na to dokážeme připravit," ujistil.

Zda si Volf se Štěpánkem prodlouží kariéru do příštích olympijských her v Riu, už není příliš pravděpodobné. "Říkali jsme si s Ondřejem 'nikdy neříkej nikdy', ale roky ubíhají nezadržitelně rychle. I kdybychom chtěli, tak na to za čtyři roky nebudeme fyzicky mít. Mladé posádky na nás už tlačí a za tři roky už jednoznačně pojedou ony," dodal třiatřicetiletý Volf.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články