Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rusko kvůli Kaťuši možná zruší plány na pořádání velké Tour

Moskva - Rusko možná přehodnotí plány na pořádání velkého cyklistického etapového závodu. Důvodem je vyřazení stáje Kaťuša ze společnosti elitních týmů. Ruský celek nedostal licenci WorldTour kvůli velkému množství dopingových případů jeho jezdců.

Denis Galimzjanov
zdroj: Isifa autor: Peter Deconinck

Ruský cyklistický svaz má se zástupci mezinárodní unie UCI ústní dohodu, že od roku 2014 se bude v největší zemi světa konat etapový závod. "Měla by to být menší varianta Tour de France. Startovalo by se v Petrohradu, pokračovalo v Moskvě a pak by závodníci letěli do Soči, kde by se závodilo tři čtyři dny na Kavkazu," řekl agentuře Reuters Alexandr Gusjatnikov, poradce šéfa ruské cyklistiky Igora Makarova, který zároveň řídí stáj Kaťuša.

Kvůli neudělení licence, proti kterému se tým odvolal, si Rusové projekt s etapovým závodem možná rozmyslí. "Za těchto podmínek by závod Kolem Ruska nedával smysl," uvedl Gusjatnikov.

Kaťuša nedostala licenci přesto, že skončila v hodnocení týmů za letošní rok druhá a její španělský jezdec Joaquim Rodríguez dokonce žebříček WorldTour ovládl. Podle generálního manažera týmu Vjačeslava Jekimova UCI svůj krok vysvětlila tím, že Kaťuša měla v letech 2009 až 2012 nejvíce dopingových případů ze všech týmů ProTour.

Naposledy byl před pár dny potrestán dvouletým distancem její spurtér Denis Galimzjanov, který se přiznal k užití zakázaného erythropoietinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články