Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bronzoví kajakáři z Londýna začínají s přípravou na novou sezonu

Praha - Tři měsíce od olympijských her společně netrénovali, až dnes čeští kajakáři vybalili loď a usedli do ní. Bronzoví medailisté z Londýna Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba na Vltavě zahájili přípravu na novou sezonu, jejímž vrcholem bude srpnové mistrovství světa v německém Duisburgu.

Čtyřkajak Dukly
zdroj: ČT sport

"Ale bylo vidět, že jsme sehraní, protože nás to bavilo stejně jako před třemi měsíci," pochvaloval si v tiskové zprávě háček Havel. Se Štěrbou se už měsíc a půl připravují "na suchu". "Doufali jsme, že se nepotopíme, protože jsme všichni dost přibrali. No a sedět za Pepou, který má 120 kilogramů, není žádná legrace," žertoval Štěrba.

Trefil s Dostálem absolvovali ve Vyškově vojenský přijímač a 28. října složili na Pražském hradě přísahu jako noví příslušníci armády a členové Dukly Praha. "Někdy to bylo tvrdé, ale přežili jsme," řekl benjamínek posádky, devatenáctiletý Dostál. "Těšili jsme se, až to skončí a budeme moci zase trénovat," vypráví Trefil.

Je nám líto, video expirovalo.
Bronzový čtyřkajak zahájil přípravu

Posádka se nyní rozdělí dokonce na tři části. Trefil a Dostál odjíždějí na soustředění na Slapy, Havel míří příští týden do Itálie, kde absolvuje dvoutýdenní výcvikový tábor pod vedením nového trenéra Dukly, bývalého parťáka ze čtyřkajaku Jana Součka. Štěrba zůstává v Praze a trénink proloží studijními povinnostmi.

Kajakáři by rádi startovali příští rok v květnu ve dvou závodech světového poháru v maďarském Szegedu a v Račicích. "Tam se hodně těšíme, protože věříme, že se na nás přijde podívat hodně domácích fanoušků a my jim ukážeme parádní představení," dodal Štěrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články