Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Druhý závod SP v cyklokrosu ovládl mistr světa Albert

Plzeň - Druhý závod Světového poháru v cyklokrosu v Plzni ovládli favorizovaní Belgičané, suverénně vyhrál mistr světa Niels Albert. Za ním skončili s velkou ztrátou Klaas Vantournout a obhájce prvenství v seriálu Kevin Pauwels, který zvítězil před týdnem v Táboře. Nejlepší z českých jezdců Radomír Šimůnek dokončil závod na těžké rozbahněné trati zcela vyčerpaný na 14. místě.

Niels Albert
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Bylo to hrozně náročné. Poslední dvě kola už jsem sotva pletl nohama. Myslím, že rozhodčí trochu nešťastně přidali kolo navíc," řekl Šimůnek v cíli České televizi. Oproti táborskému závodu si pohoršil o tři místa. "Tahle trať mi nějak moc nesedí, ale bojoval jsem, jak jsem mohl. Vyždímal jsem ze sebe, co to šlo," prohlásil.

Belgičtí cyklokrosaři obsadili prvních sedm míst, až na osmé příčce narušil jejich nadvládu Francouz Francis Mourey. Albert si zopakoval v Plzni triumf z roku 2009, kdy na západě Čech startoval rovněž v duhovém trikotu světového šampiona. Ve Světovém poháru vyhrál poprvé od ledna 2011, kdy vítězstvím v nizozemském Hoogerheide zpečetil celkové prvenství v seriálu.

Havlíková i Hník dojeli na 10. místě

Pavla Havlíková se stejně jako v Táboře vešla do nejlepší desítky, kterou uzavřela. Rovněž Karel Hník dojel v kategorii do 23 let desátý. Mezi juniory skončil nejlepší z Čechů Karel Pokorný osmý.

Ženy absolvovaly jen čtyři okruhy, ale i tak dojížděly některé z nich do cíle zcela vyčerpané. Zvítězila Američanka Katherine Comptonová před dvojicí Britek Helen Wymanovou a Nikki Harrisovou. "Bylo tam strašně moc bahna. Bylo to opravdu těžké a každý se s tím popral, jak mohl," řekla Havlíková, která dorazila se ztrátou dvou minut a 20 sekund na vítězku.

Hník za Wietsem Bosmansem, celkově nejlepším z tria Belgičanů, kteří se prosadili na pódium, ztratil na blátivé trati poznamenané sobotním sněžením téměř dvě minuty. Oproti úvodu Světového poháru v Táboře si ale o dvě příčky polepšil.

"Teprve se rozjíždím. Jel jsem ještě mistrovství světa na silnici, takže jsem měl začátek hodně pomalý a chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do krosového tempa. Ale je to závod od závodu lepší," uvedl Hník. Závod juniorů stejně jako před týdnem v Táboře opanoval suverén této věkové kategorie Mathieu van der Poel z Nizozemska.

Je nám líto, video expirovalo.
Šimůnek skončil v Plzni až 14.
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články