Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střelkyně Sýkorová ovládla finále světového poháru

Bangkok – Ve finále světového poháru v Bangkoku se dočkala životního úspěchu střelkyně Adéla Sýkorová a nad očekávání tak završila už tak životní sezonu. Bronzová olympijská medailistka z Londýna ovládla ve finále střelbu ze sportovní malorážky na 3x20 ran. Druhou Polku Sylwii Bogackou porazila o 3,6 bodu.

"Je jasné, že radost mám velkou, po olympijských hrách je to můj druhý největší úspěch v kariéře," řekla Sýkorová. "Trochu mi vadilo vedro, které tady panovalo, ale jinak závod proběhl v podstatě skoro ideálně," radovala se. 

Ve světovém poháru vybojovala pětadvacetiletá rodačka ze Zlína své první vítězství, navíc ve vybrané společnosti nejlepších střelkyň sezony. Dosud byla nejlépe dvakrát třetí v Mnichově v roce 2008 a loni.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Adély Sýkorové

Adéla Sýkorová: "Byla jsem ve finále trochu nervózní. Kvalifikace se mi povedla, ale finále je vždycky jiné. Proto jsem posledních deset ran nedala tak dobře, jak umím. Mám za sebou skvělý rok, snad si teď trochu odpočinu."

Sýkorová položila základ k úspěchu v kvalifikační části, které výkonem 587 bodů suverénně kralovala. Do finále šla s náskokem sedmi bodů na Bogackou, kterou v Londýně připravila ve stejné disciplíně o stupně vítězů. První místo česká reprezentantka udržela, i když její finálový nástřel 97,3 bodu byl druhý nejhorší. Bronz získala dvojnásobná olympijská šampionka Číňanka Tu Li.

Výsledky finále SP ve sportovní střelbě v Bangkoku:

1. Sýkorová (ČR) 684,3 (587+97,3), 2. Bogacká (Pol.) 680,7 (580+100,7), 3. Tu Li (Čína) 679,8 (578+101,8)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články