Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bývalá lyžařka Balatková-Erbenová si vyzkouší terénní triatlon

Praha - Českým běžkyním na lyžích nestačí jeden sport. Kateřiny Neumannová a Nash si k lyžování přibraly na vrcholové úrovni horská kola a jejich bývalá kolegyně Helena Balatková-Erbenová se dala na terénní triatlon. A je v něm výborná.

Balatková-Erbenová se narodila v Jablonci nad Nisou, a tak se nebylo čemu divit, že se začala věnovat běžeckému lyžování. Startovala na dvou olympijských hrách. Na největší úspěch dosáhla se štafetou - v Salt Lake City vybojoval ženský tým 4. místo. S lyžováním ale skončila a zvítězila u ní Xterra. Jedná se o terénní triatlon.

"Pro všechny lidi, co to někdy zkusili, je to životní styl. Líbí se jim to, a proto se k tomu pořád vrací. Takže pro mne taky," řekla České televizi. V letošní sezoně má bývalá lyžařka výbornou formu. "Podařilo se mi vyhrát všechny závody kromě jedné evropské tour. Doufám, že se mi na tyhle výkony podaří navázat a umístit se do třetího místa."

Na Maui bude obhajovat bronz, odborníci na terénní triatlon ji pasují ještě výše. Závod, který proběhne 28. října na Havaji, je ale nevyzpytatelný. "Havaj je specifická, že člověku s velkou formou se to nemusí podařit, ale nebudeme se toho bát a pojedeme," řekl Jan Kubíček, který na MS před rokem obsadil 9. místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články