Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Děti musejí do tělocvičen, přejí si učitelé

Litoměřice – Děti v České republice podle statistik čím dál tím méně sportují a s tím souvisejí i problémy s obezitou u mladistvých. Někteří učitelé tělocviku si řekli dost a založili svůj vlastní klub. Měl by zvýšit prestiž povolání tělocvikáře a jejich vzdělávání, ale také přimět děti ke sportu. Podobně jako v Litoměřicích, kde školáci ve spolupráci s armádou porovnávali svou fyzickou kondici.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24

"Myslím si, že zájmem každého, když učí tělesnou výchovu, je, aby měl k dispozici nejlepší podmínky, a samozřejmě, aby tu byl zájem dětí, ale i rodičů, aby se hýbaly," uvedla trojnásobná olympijská medailistka Květa Pecková-Jeriová.

V Česku je podle nejnovější zprávy statistiků čtyřikrát víc obézních dětí než před 15 lety. Dvě hodiny tělocviku týdně jsou tedy i podle učitelů zoufale málo. "Co se týče celkové populace, stav je rozhodně neutěšený. Děti bychom měli dostat do tělocvičen," řekl učitel tělocviku Václav Červín.

"Svět se natolik změnil, že nás nutí u počítače sedět a vyhledávat tam veškeré informace. Můj názor je, že kdyby ty informace visely na stromě pět kilometrů za městem, tak buď budeme méně informovaní, nebo budeme zdatnější," dodala Pecková-Jeriová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články