Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vitalij Kličko obhájil titul WBC po technickém k.o.

Moskva - Boxer Vitalij Kličko obhájil titul mistra světa organizace WBC v těžké váze, v Moskvě dnes porazil vyzyvatele Manuela Charra z Německa technickým k.o. ve čtvrtém kole. Pro jednačtyřicetiletého Ukrajince to možná byl poslední zápas úspěšné kariéry, protože v říjnu kandiduje v ukrajinských volbách a má velkou šanci, že uspěje. V takovém případě s boxem velmi pravděpodobně skončí.

Vitalij Kličko
zdroj: AP

"Je mi jednačtyřicet a pořád boxuju, ale přírodu neoklamu. Brzy budu muset pověsit rukavice na hřebík," prohlásil po sobotním duelu.

Rozhodčí zápas ukončil kvůli krvavému šrámu v Němcově obličeji. "Jsem trochu zklamaný, protože jsem chtěl vyhrát skutečným k.o. Chtěli jsme oba boxovat dál, ale doktor rozhodl. Je to jeho zodpovědnost," uvedl Kličko. Charr porážku velmi těžce nesl a vehementně protestoval. "Vitalij je skvělý šampion, ale dneska nevyhrál. Ten zápas vyhrál doktor. Náš roh se takhle nerozhodl," uvedl libanonský rodák zklamaně.

Nakonec si ale v ringu se starším z bratrů Kličků, kteří dlouhá léta kralují těžké váze, podal ruku a dokonce se soupeřem i žertoval. "Je to opravdový bojovník s velkým srdcem, jednou z něho bude šampion," řekl ukrajinský boxer. Okamžitou Charrovu nabídku na odvetu odmítl. "Chápu tvoji velkou touhu boxovat s Kličkem, ale to by se nedostalo na ostatní," prohlásil.

Kličko je v profi ringu neporažen od roku 2003 a celkově si v něm připsal 45. vítězství v 47 zápasech. Titul šampiona WBC v utkání, kterému předcházelo pěvecké vystoupení jeho manželky Natalie, obhájil už podeváté za sebou.

Ze zápasu do kampaně

O svých budoucích plánech prý promluví, až si odpočine. "Jsou přede mnou velké úkoly, nejen ve sportu. Ráno letím do Kyjeva a budu zcela zaměstnán přípravami na parlamentní volby," řekl Kličko, jehož bratr Vladimir má v držení tituly mistra světa organizací WBA, WBO a IBF.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články