Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Stolní tenistka Vacenovská si v Olomouci finále nezahraje

Olomouc -Stolní tenistka Iveta Vacenovská nedotáhla svou pouť domácím turnajem World Tour v Olomouci až do finále. V semifinále po obrovské bitvě podlehla v sedmi setech naturalizované Rakušance čínského původu a klubové kolegyni z Lince Liou Ťia. Česká reprezentantka nicméně v domácím prostředí dosáhla nejlepšího výsledku při účastech na elitních turnajích World Tour. Proti Liou Ťia dvakrát vedla o jeden set a v koncovce pátého odvrátila čtyři setboly, jenže šestá sada jí vůbec nevyšla a tie-break ztratila v poměru 7:11.

Iveta Vacenovská
zdroj: Isifa/EPA autor: Kimimasa Mayama

"Určitě to byl jeden z našich nejlepších vzájemných zápasů," vyzdvihla šestadvacetiletá Vacenovská, která se s rodačkou z Pekingu výborně zná z každodenního tréninku. "Bylo to hodně o taktice a myslím si, že jsem konec nezvládla. Dělala jsem hodně lehkých chyb, což mě srazilo, a i když jsem se do utkání vrátila a snižovala, tak už to nestačilo na tak výbornou soupeřku," dodala na adresu mistryně Evropy z roku 2005.

Právě o čtyři roky starší naturalizovaná Rakušanka byla v závěrečných dvou setech aktivnější a soupeřku už do zápasu nepustila. "Volně mi vracela míčky a krátce za síťku, protože ví, že hraji hodně za stolem, a tak jsem se vykazila," řekla Vacenovská. "Hned teď po zápase spokojená nejsem, ale určitě později budu spokojená s tím, jak jsem dopadla celkově," dodala.

Osmifinále bylo konečnou pro poslední dva české muže ve dvouhře. Dmitrij Prokopcov prohrál hladce 0:4 s Němcem Christianem Süssem, zato Josef Šimončík svedl sedmisetovou bitvu se smutným koncem s Francouzem Kaderem-Abdelem Salifou. Šimončík vedl 3:1 na sady, soupeř sice srovnal, ale v sedmém setu byl český hráč k postupu blíž. Vedl 7:1, 8:5 a za stavu 10:9 měl mečbol, ale prohrál 10:12.

"Vedl jsem 7:1 a nepochopitelně ztratil vedení. To se nesmí stát, i když zahrál dva neuvěřitelné míče. Flip při mečbolu se mi povedl, ale on ho vrátil po lajně. Byla to náhoda, ale to se stane. Jenže set jsem si prohrál už předtím," uvedl Šimončík.

Do semifinále čtyřhry došel český pár Prokopcov, Petr Korbel. V boji o finále nestačili nejlepší čeští singlisté posledních let na mladou švédskou dvojici Kristian Karlsson, Mattias Karlsson, které podlehli 2:4.

Liou Ťia ve finále porazila 4:2 Japonku Misako Wakamijaovou a získala třetí titul na World Tour. Mezi muži triumfoval poprvé v kariéře Němec Christian Süss, jenž v duelu premiérových finalistů zdolal 4:1 Korejce Čong Sang-una.

Je nám líto, video expirovalo.
Iveta Vacenovská postupuje do semifinále
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články