Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

26 českých stolních tenistů vstoupilo v Olomouci do kvalifikace World Tour

Olomouc – Světová série nejlepších stolních tenistů už je v Olomouci v plném proudu. Hned několik českých hráčů už má své první kvalifikační zápasy za sebou. Někteří brzy naskočí přímo do hlavní soutěže.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Aneta Kučerová nastoupila proti Bělorusce Baravokové a svůj zápas rozehrála velmi dobře. Po vzájemném oťukávání přišla koncovka prvního setu, která patřila české hráčce. Druhá a třetí sada byly opět velmi vyrovnané, ale nakonec se z jejich zisku radovala Baravoková. Ve čtvrtém dějství předváděla Aneta Kučerová útočnou hru a vyplatilo se. Česká hráčka chytla rytmus a srovnala na 2:2. Ve vyrovnané hře se pokračovalo i nadále. Nakonec rozhodoval až sedmý set, ten ale patřil Bělorusce a Aneta Kučerová tak podlehla Katsiaryně Baravokové 3:4.

Nejmladší účastnicí je v Olomouci Kristýna Štefcová. Česká hráčka si na vrcholný ženský stolní tenis teprve zvyká. "Za ženy je to první můj velký turnaj, ale jsem zvyklá na mezinárodní turnaje v juniorských kategoriích a v kadetech," prozradila Štefcová.

Na Would Tour ukázala, že se nebojí, a dokonce se jí povedl vstup do zápasu s Japonkou Yuko Fujiovou, když ovládla první set nad 11:8. Pak už ale u stolu vládla japonská stolní tenistka, která se nyní nachází na 157. místě v žebříčku. "První set jsem vyhrála, to jsem hrála úplně super. Ani jsem to nečekala, ale pak si japonská hráčka zvykla a změnila taktiku. Já jsem nehrála špatně, ale nakonec to nedopadlo,“ dodala 498. hráčka světového žebříčku. "Jsem ale hodně ráda, že si tu mohu zahrát."

S velkým přehledem vstoupil do turnaje Lubomír Jančařík. V česko-slovenském souboji zdolal Kristiana Kobese 4:0. "Známe se dobře z extraligy. Z počátku jsem byl křečovitý, nemohl jsem se dostat do tempa, ale pak už to bylo dobré. Ten poslední set mi seděl," řekl Jančařík. Jako klíčový se v tomto zápase ukázal druhý set, který získal v dramatické koncovce Jančařík 13:11. "Hodně důležitý byl určitě druhý set, kdy jsem obracel. To si myslím, že ho zlomilo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články