Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Domácím mistrem jachtařských skifů je opět David Křížek

České Budějovice – Vítězem dalšího ročníku mistrovství České republiky jachtařských skifů lodní třídy RS700, které se konalo uplynulý víkend na Lipně, se stal opět David Křížek závodící za ERSTE Premier. Po dvou letech zůstává v pohárových soutěžích stále neporažen.

David Křížek
zdroj: Martina Barnetová

"Na startu bylo 15 lodí a z toho jedna z Lucemburska. Pole se neustále rozrůstá. V Česku už máme 19 lodí a další budou přibývat. Skifům zkrátka patří budoucnost jachtingu. I přesto, že příliš nefoukalo, závod byl skvělý. Soupeři se stále zlepšují, a ač to podle výsledků nevypadá, na vítězství jsem se hodně nadřel," uvedl vítězný Křížek.

Závod byl vypsán na dva dny. V sobotu hlavní rozhodčí Karel Luksch odstartoval tři rozjížďky. První se odjela ve středním větru a s velkým náskokem vyhrál právě David Křížek. Další dvě se pak odjeli spíše ve slabém větru a kraloval v nich Jan Myslík. Ten se po prvním dnu dostal na dělené první místo.

Úvodní rozjížďku druhého dne vyhrál teprve devatenáctiletý Václav Huk z LS Brno. Další dvě si pak pro vítězství dojel opět David Křížek a tím si zajistil i mistrovský titul. V poslední rozjížďce bylo pole velmi vyrovnané. Dvě kola vedl s minimálním náskokem Křížek, ale při poslední jízdě s genakrem jej s poryvem předjel Myslík se Zídkem. Po rychlé halze se navíc Křížek převrátil a z rozjížďky odstoupil. Na levém křídle se pak protáhl Huk a připsal si tak druhé vítězství.

Celkové pořadí mistrovství ČR:

1. David Křížek – ERSTE Premier,

2. Jan Myslík – ProYachting Team,

3. Václav Huk – LS Brno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články