Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česká elita stolního tenisu se v Olomouci utká se zbytkem světa

Olomouc – Světová série nejlepších stolních tenistů zavítá i do České republiky. V Olomouci se od středy do neděle představí kompletní česká reprezentace a kvalitní hráči z Evropy i z celého světa. Nejlépe nasazeným by měl být Němec Patrick Baum. Tomu patří na žebříčku 22. příčka. V roce 2007 se stal juniorským mistrem světa a o rok později se začal prosazovat i v seniorské kategorii. Do Olomouce přicestuje i aktuálně nejlepší český stolní tenista Dmitrij Prokopcov, hráčská legenda Petr Korbel i obě účastnice olympijských her v Londýně - Dana Hadačová a Iveta Vacenovská. Česká televize odvysílá přímé přenosy čtvrtfinálových, semifinálových a finálových zápasů.

Stolní tenis
zdroj: ČT4

Dmitrij Prokopcov se začal stolnímu tenisu věnovat v šesti letech na Ukrajině a dnes patří k opoře národního týmu. Ve světovém žebříčku mu náleží 83. místo. "Po dlouhé době budeme hrát doma. Do Olomouce dorazí hodně fanoušků, a tak by mohla být dobrá atmosféra. Když sem viděl startovní listinu, tak je tu možnost se probojovat mezi nejlepší šestnáctku nebo osmičku. Tam se pak uvidí, když bude dobré rozpoložení, tak můžeme jít ještě dál," řekl Prokopcov na pražském soustředění reprezentace.

"Letní příprava byla těžká. Letos jsem začal dřív. Chtěl jsem nahnat fyzičku, abych porazil nějaké dobré hráče, aby se ta sezona dobře rozběhla. Doufám, že bude lepší než ta minulá a že se nám povede vrátit do evropské špičky," dodal.

Na soustředění reprezentace před World Tour byla i hráčská legenda stolního tenisu – Petr Korbel. "Já vždy hraju kolo od kola, záleží na nalosování. Hodně také záleží na prvním zápase. Ty jsou pro mě osobně vždy nejtěžší, než si člověk osahá prostředí a podobně."

Trenér české reprezentace Tomáš Demek byl spokojen s pražským soustředěním a doufá v dobrý výsledek. "Kluci hodně makali, trénovali. Uvidíme. Je to první akce po dlouhé době. Teď byla dvouměsíční pauza po sezoně, tak doufám, že jsme se naladili na World Tour dobře."

Iveta Vacenovská
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

A jaký výsledek by bral reprezentační trenér jako úspěch? "Budu spokojený za každý vyhraný zápas. Konkurence je obrovská. Do Olomouce dorazí hodně dobří hráči. Přijedou výborní Korejci, Japonci, Němci a Portugalci. Byl bych hodně rád, kdyby postoupili i všichni, co hrají kvalifikaci. Ta je někdy těžší než samotná soutěž."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články