Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čeští cyklisté Štybar s Raboněm obsadili v týmové časovce třetí místo

Pamplona - Čeští cyklisté Zdeněk Štybar s Františkem Raboněm obsadili se stájí Omega Pharma-Quick-Step v časovce družstev na úvod Vuelty třetí místo. O lepší výsledek stáj připravila chyba doprovodného motocyklu na trati, který špatně odbočil. Nejrychlejší byli na 16,2 km dlouhé trati v Pamploně jezdci Movistaru, druhý skončil tým Rabobank.

Úvodní týmová časovka na Vueltě
zdroj: Isifa

"Stalo se to osm kilometrů před cílem. Motorka na kruhovém objezdu jela doleva místo rovně a Tony Martin, který byl v tu chvíli první, ji následoval. To je prostě instinkt," uvedl sportovní ředitel Quick Stepu Davide Bramati.

"Hned jsme sice zareagovali, ale přišli jsme o Tonyho a Zdeňka, kteří byli vepředu. Zbytek týmu pokračoval v jízdě, ale ztratili jsme dost času, protože se muselo brzdit a znovu dostávat do tempa," dodal.

"Vypadá to na skvělý srpen. Nejdřív jsem se na poslední chvíli dostal na olympiádu, kde se mi dařilo, a teď tohle," prohlásil devátý jezdec silničního závodu na hrách v Londýně Castroviejo. "Myslel jsem, že rozdíly budou mnohem menší, tak dvě sekundy, takže jsme to museli zvládnout opravdu dobře. Pomohlo nám, že trať dobře známe."

Čeští jezdci nabrali na Castrovieja značné manko. Raboň byl klasifikován na 135. místě se ztrátou 1:27 minuty, Štybar obsadil 157. příčku s odstupem 2:01.

Vítěz závodu z roku 2008 Alberto Contador, který se vrací po dvouletém trestu za doping, dojel s kolegy ze stáje Saxo Bank na sedmé příčce. Další favorit a druhý muž Tour de France Brit Christopher Froome obsadil s týmem Sky páté místo. 

"Cítím se dobře, s týmem jsme se dobře připravili a můžeme jít spát s pocitem kvalitně odvedené práce," řekl Contador. "Musím také poděkovat všem fanouškům, kteří se v tom obrovském vedru přišli podívat.

Výsledky Vuelty:

1. etapa: časovka družstev v Pamploně (16,2 km):
1. Movistar 18:51, 2. Rabobank, 3. Omega Pharma-Quick-Step (Raboň, Štybar), 4. BMC Racing všichni -10, 5. Team Sky, 6. Lotto oba -12, 7. Saxo Bank, 8. Kaťuša oba -15, 9. Euskaltel -28, 10. Orica -33.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články