Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štybar se poprvé představí na Vueltě

Praha - Do cyklistické Vuelty odstartují v sobotu i dva Češi. Premiéru na jedné z Grand Tours si odbude bývalý dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar a v pelotonu se objeví i jeho kolega z týmu Omega Pharma-Quick Step František Raboň.

Zdeněk Štybar v dresu stáje Quick Step
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Máme už zařízené letenky a vše okolo, takže mohu potvrdit, že s týmem na Vueltu jedeme. Ve středu oba odlétáme," řekl Raboň, jenž v belgické stáji působí od této sezony.

Nominace na jeden ze tří hlavních etapových závodů sezony, který začne v sobotu ve španělské Pamploně časovkou družstev, ho potěšila. "Snažil jsem se na to také pořádně připravit. Budu odjíždět s tím, abych zajel nějaký dobrý výsledek," uvedl Raboň, který se ani letos nedočkal splnění dlouhodobého snu v podobě účasti na Tour de France. "Nějaké zklamání tam bylo, ale já jsem s tím dopředu trochu počítal a byl s tím smířený. Tým jezdil dobře a navíc závody, kde jsem měl svou pozici potvrdit, mi zrovna moc nevyšly. Podepsalo se na tom i moje zranění kolenních vazů na jaře," řekl Raboň.

Osmadvacetiletý jezdec má radost, že by neměl být svázaný žádnými speciálními úkoly. "Tým pro Vueltu máme postavený tak, že tam nemáme žádnou hlavní hvězdu a ani spurtéra. Měli bychom zkoušet být v únicích a pak je třeba dotáhnout, což se týká mě i Zdeňka," přiblížil. "A také se mohu soustředit na časovky. Hned na úvod v té týmové bych rád pomohl stáji k vítězství, na tu jednotlivců mám přislíbeno, že se na ni budu moct připravit už den až dva předem," uvedl Raboň.

Vueltu jel už v roce 2009 a obsadil 134. místo. Aktuálně nejlepší český silničář Roman Kreuziger se ve Španělsku nepředstaví, protože stáj Astana ho do závodu nenominovala. Místo Vuelty pojede v Americe etapový závod USA Pro Cycling Challenge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články