Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vabroušek je poosmé českým šampionem v dlouhém triatlonu

Piešťany - Petr Vabroušek potvrdil na společném česko-slovenském mistrovství v Piešťanech pozici jasné domácí jedničky v dlouhém triatlonu. Národní titul vybojoval už poosmé a ironmanským tratím kraluje nepřetržitě od roku 2006. Poprvé vyhrál republikový šampionát o tři roky dříve. Mezi ženami zvítězila Simona Vykoukalová.

Petr Vabroušek
zdroj: ČT24

Úvodní plaveckou část dlouhou 3,8 kilometru v korytě řeky Váh zvládl nejlépe Andrej Orlický. O náskok minuty a půl ale přišel hned ve druhém ze šesti okruhů na kole, kdy ho dojel Pavol Šimko. Brzy se na ně dotáhli Vabroušek s nejlepším Slovákem Karolem Džalajem a mistrovství se změnilo jen na jejich souboj.

V posledním kole přišel Džalajův nástup a před Vabrouškem vybíhal do maratonu s náskokem necelých čtyř minut. "Nechtěl jsem udělat chybu jako loni, kdy mi Džalaj ujel na kole a já tady s ním prohrál. V posledním kole mi trochu odskočil, ale to jsem si říkal, že si velký náskok nevybuduje a v běhu to stáhnu," řekl Vabroušek.

Taktika mu vyšla, odstup neustále zmenšoval a ve čtvrtém ze šesti okruhů Džalajovi utekl. V cíli ho porazil o tři a půl minuty. "V běhu jsem si věřil, měl jsem to spočítané, že Karola ve čtvrtém či pátém kole seběhnu," dodal Vabroušek.

Ženský závod na stejných distancích vyhrála Vykoukalová v novém osobním rekordu, který si vylepšila o půlhodinu. "Jsem šťastná, že se mi tady povedlo vyhrát. Je to teprve můj druhý ironman. Výborně jsem zaplavala, na kole udržela vysoké tempo a v běhu, i když mě už bolely nohy, vítězství uhájila," radovala se.

Mistrovství ČR a Slovenska v triatlonu na dlouhých tratích (3,8 km plavání - 180 km kolo - 42,2 km běh): Muži: 1. Vabroušek (ČR/Author Tri Life Zlín) 8:24:45, 2. Džalaj -3:37, 3. Simkanin -23:23, 4. Ježko -25:245. Vrábel (všichni SR) -29:06, 6. Urbánek (Triexpert Adidas team) -32:57, 7. Krpec (Rocktechnik Triatlon) -34:46.Ženy: 1. Vykoukalová (Rocktechnik Triatlon) 9:59:10, 2. Lapinová -7:51, 3. Kovářová (obě SR) -27:46.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články