Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Další doping, pozitivní test měl Lucemburčan Schleck

Pau - Lucemburský cyklista Fränk Schleck měl podle Mezinárodní cyklistické federace (UCI) při letošní Tour de France pozitivní dopingový test na diuretika. Dvaatřicetiletý jezdec stáje RadioShack byl v průběžném hodnocení závodu dvanáctý.

Peloton Tour de France
zdroj: AP autor: Christophe Ena

"Dnes jsme informovali lucemburského jezdce Schlecka, že ve vzorku jeho moči ze 14. července byla nalezena zakázaná látka," uvedla v prohlášení UCI. Mladší bratr Andyho Schlecka, který na Tour kvůli zranění nestartuje, může v příštích čtyřech dnech požádat o analýzu B-vzorku.

Protože podobný nález automaticky nezpůsobí suspendování, přistoupila k tomuto kroku samotná stáj. Podle týmu je vyloučeno, že by diuretikum bylo v jakémkoliv přípravku, který používá. "Důvod přítomnosti látky je nám neznámý, a proto nejsme zatím schopni výsledek vysvětlit," řekl mluvčí stáje Philippe Maertens.

U podobných nálezů bývají kratší tresty a provinilec má rovněž větší šanci prokázat, že zakázanou látku nepožil úmyslně. Příkladem může být americká fotbalistka Hope Solová, která před týdnem nález zdůvodnila lékem na menstruační problémy a může odcestovat na OH. Podle Maertense se po zjištění Schleck sám vydal na policejní stanici v Pau, aby nabídl spolupráci při vyšetřování.

Zbytek stáje bude v závodu pokračovat. I před týdnem přišlo při volném dni na Tour dopingové odhalení. Domácího jezdce Rémyho Di Gregoria a další dva muže zadržela při razii policie. Francouz byl provizorně vyřazen z týmu Cofidis a prokuraturou obžalován z trestného činu držení zakázaných látek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články