Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kanoista Fuksa je mistr Evropy do 23 let na 1000 metrů

Montemor (Portugalsko) - Český kanoista Martin Fuksa se stal mistrem Evropy do 23 let. Devatenáctiletý člen Dukly Praha dosáhl v portugalském Montemor-o-Velho svého největšího úspěchu na olympijské trati 1000 metrů.

Rychlostní kanoistika
zdroj: Vít Chalupa

"Jsem z toho výsledku nadšený právě proto, že je na olympijské trati," uvedl Fuksa, stříbrný z červnového mistrovství Evropy dospělých v Záhřebu na neolympijské pětistovce. "A to je právě ten rozdíl. Proto stále víc lituji, že se mi nepodařilo v květnu v Poznani projít olympijskou kvalifikací do Londýna," doplnil Fuksa, který loni vyhrál v kategorii do 18 let mistrovství Evropy i světa.

Podle reprezentačního trenéra Martina Doktora zvládl Fuksa závod v těžkých povětrnostních podmínkách bravurně. "Potvrdil, že z něj roste špičkový závodník. Nenechal se vybláznit nástupem ostatních. Jel si své tempo. Místy nám však přiváděl infarktové stavy, že jsme už ani nevěřili, že může mít medaili, ale on na posledních 300 metrech neuvěřitelně zrychlil a nedal nikomu šanci," popsal průběh Fuksova zlatého kilometru Doktor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články