Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Inline hokejisté ve čtvrtfinále MS udolali Švýcary v prodloužení

Bucaramanga (Kolumbie) - Čeští inline hokejisté udolali ve čtvrtfinále mistrovství světa organizace FIRS ve čtvrtfinále Švýcarsko 5:4 v prodloužení a dál mohou myslet na obhajobu titulu. Jejich semifinálovým soupeřem budou Američané.

Inline hokej
zdroj: worldinlinehockey.org

O postupu českého týmu rozhodl v deváté minutě nastaveného času Lukáš Cik. Svěřenci kouče Daniela Tvrzníka předtím vedli díky dvěma dvougólovým střelcům Petru Kafkovi a Patriku Šebkovi třikrát rozdílem dvou branek, ale Švýcaři si skvělým závěrem vynutili prodloužení. V 39. minutě snížili na 3:4 a 56 sekund před sirénou vyrovnal Tobias Lüthi.

V prodloužení podržel český tým brankář Roman Handl a v závěru první nastavené desetiminutovky rozhodl Cik, který po protiútoku dorazil vlastní střelu za záda švýcarského gólmana.

Kouč Tvrzník litoval, že si jeho tým utkání zbytečně zkomplikoval. "Myslím, že jsme to mohli odehrát v klidu, protože po většinu zápasu jsme byli lepší. Vedli jsme 4:2, zápas jsme měli pod kontrolou. Celou druhou půlku jsme byli na puku," komentoval průběh utkání před vyrovnáním Švýcarů.

"Na hráčích pak byla trochu deka. Snažili jsme se je před prodloužením nabudit, což se nám povedlo. V prodloužení jsme sice udělali dvě hrubé chyby při střídání, kdy Švýcaři mohli rozhodnout, ale my jsme ty šance měli taky," uvedl Tvrzník a pochválil výkon gólmana Handla. "Před zápasem jsme řešili, koho postavit do branky, protože Romana známe v lepší formě, než tady předváděl. Nakonec jsme vsadili na zkušenost, věřili jsme, že má mužstvu co dát a on nám tu důvěru vrátil, když v prodloužení chytil dvě jasné šance," dodal trenér.

Češi uspěli ve čtvrtfinále popatnácté z šestnácti pokusů, prohráli jen na prvním MS v roce 1995 s USA 1:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články