Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý nedokončil závod ve Windhamu, Nash skončila druhá

Windham (USA) - Biker Jaroslav Kulhavý nedokončil sobotní závod v americkém Windhamu a v celkovém pořadí Světového poháru si pohoršil na třetí místo. Kateřina Nash skončila druhá a na stříbrnou příčku se posunula i v celkovém hodnocení. Vyhrát SP však už česká cyklistka nemůže, Kulhavého šance na obhajobu celkového prvenství jsou také minimální.

Závod ve výhni na americké trati zvládl nejrychleji Jihoafričan Burry Stander, který vyhrál v čase 1:38:09 stylem start-cíl. Kulhavého pokus o třetí vítězství ve Windhamu za sebou skončil ve třetím kole.

Mistra světa Kulhavého na druhém místě SP předstihl právě vítězný Stander. Před posledním závodem ve francouzském Val d'Isére na něj český biker ztrácí 153 bodů, na prvního Švýcara Nina Schurtera ještě o 12 více. Druhý český biker Jan Škarnitzl dojel na 26. místě se ztrátou pět minut a 50 vteřin na vítěze.

V těsném finiši závodu žen nechala vedoucí jezdkyně celkového hodnocení Catharine Pendrelová z Kanady Nashovou za sebou jen o jedinou vteřinu a české cyklistce tak těsně unikl první pohárový triumf. S předstihem si úřadující mistryně světa Pendrelová navíc zajistila prvenství v seriálu, protože před Nashovou vede o nedostižných 331 bodů.

"Byl to dobrý závod, trať byla super náročná a musím se přiznat, že mě tenhle kopec obvykle mučí, ale dneska se mi jelo skvěle jak nahoru, tak i dolů. Měla jsem dobrý den," řekla Nash. Vítězkou však pro ni byla domácí Georgia Gouldová, která měla velkou smůlu a k cestě za vítězstvím ji zastavil defekt. Nakonec skončila třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články