Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Deblkanoisté Radoň a Dvořák pojedou na ME dvakrát o medaile

Záhřeb - Olympionici Jaroslav Radoň a Filip Dvořák postoupili na mistrovství Evropy v Záhřebu na deblkanoi do finále na 500 i 1000 metrů. Totéž dokázal i singlkanoista Martin Fuksa, který přitom po přechodu z juniorské kategorie absolvuje první sezonu mezi dospělými.

Jaroslav Radoň a Filip Dvořák
zdroj: ČT4

Radoň s Dvořákem se v dopoledních rozjížďkách prali především sami se sebou, protože do Záhřebu přijeli z vysokohorského soustředění ve Švýcarsku bez ladění formy. "Katastrofa. Všechno špatně. Je vidět, že jsme neladili formu. Ale neznervózňuje nás to, protože naším cílem jsou olympijské hry v Londýně," uvedl Radoň v tiskové zprávě. Přesto postoupili a po semifinále kilometru měl zadák Dvořák už přece jen o něco lepší náladu. "Pořád to není ono, protože nejsme rozjetí. Je to trápení, ale víme, že je to oběť směrem k Londýnu," řekl.

Dvakrát si finále vyjel i kanoistický talent Fuksa a úspěch ho nadchl. "Nečekal jsem, že v obou disciplínách postoupím rovnou do finále. Cením si toho hlavně na olympijské tisícovce. Aspoň je vidět, že jsem se přizpůsobil dospělým a mohu s nimi závodit," podotkl.

Kajakář Daniel Havel s přehledem vyhrál rozjížďku na 1000 m a rovněž postoupil do finále. "To mě překvapilo, ale jsem samozřejmě rád. Jelo se mi fakt dobře a o tom svědčí i to, že jsem porazil olympijského medailistu Dána Larssena. To je skutečně cenný skalp," uvedl Havel. "Už toto je životní úspěch, protože mezi muži jsem v jednotlivcích nikdy nepostoupil tak daleko. S devátým místem se ale ve finále nespokojím," dodal.

Na pětistovce se do finále kvalifikoval Josef Dostál. "Jelo se mi tak dobře, že jsem si vytvořil takový náskok, že jsem finiš mohl vypustit," poznamenal spokojeně. Ve finále se představí také čtyřkajak Pavel Davídek, Patrik Kučera, Jakub Špicar a Jakub Adam, který v tomto složení trénuje jen krátce. "Lepšíme se záběr od záběru, každá rozjížďka nebo semifinále nám pomůže," uvedl Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články