Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brno hostí evropskou handicapovanou mládež

Brno - Na brněnském stadionu Pod Palackého vrchem probíhají Hry Evropského paralympijského výboru pro mládež. Více než čtyři stovky účastníků ze dvanácti zemí zápolí v devadesáti dvou disciplínách. Dnes pokračovaly soutěže atletickými disciplínami. Mladí sportovci zkusili i běh na kole, novou disciplínu pro handicapované.

Tradičně nejoblíbenější, a co do počtu sportovců nejnabitější disciplínou je plavání. "Plavou sportovci ze sedmi zemí. A celkem tady uvidíme na Kraví hoře čtyři sta osmnáct startů, takže je to opravdu největší sport her. Předvádí se plavci z rozvojové úrovně i plavci, kteří aspirují na soutěže typu paralympijských her," říká jeden z organizátorů.

V bazéně na Kraví hoře se ve včerejších úvodních disciplínách prosazovali zejména italští plavci. Domácí zastoupila na stupních vítězů Michaela Filippi. Brněnská plavkyně navázala časem na prsařské padesátce na výborné výkony z loňského roku, za které byla vyhlášena nejlepí handicapovanou sportovkyní jihomoravského kraje. "Čas se mi velmi líbil. Pod padesát sekund jsem to chtěla dát. Tohle je můj vrchol plavecké sezony a pomalu asi jediný z takových větších závodů," řekla Filippi.

Krom atletiky a plavání je na dnešním programu i boccia a stolní tenis.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články