Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Judista Krpálek skončil v posledním testu na olympiádu stříbrný

Madrid - Judista Lukáš Krpálek obsadil druhé místo na světovém poháru v Madridu. Českého olympionika překonal ve váze do 100 kg až ve finálovém duelu úřadující mistr světa Tagir Chajbulajev z Ruska. Šampionát znamenal pro jednadvacetiletého Krpálka předposlední turnajový test před olympijskými hrami v Londýně. Poslední absolvuje za tři týdny během Evropského poháru v Praze.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT24

V Madridu Krpálek narazil v prvních třech zápasech na papírově slabší soupeře, sice je porazil, ale trápil se. "Lukáš neměl svůj den, zlobila ho záda a navíc se soutěžilo v neklimatizované hale, což mu vůbec nevyhovovalo," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Petr Lacina.

"Bylo mi trapně, jak mě soupeři ohýbali a vláčeli po žíněnce," řekl Krpálek. Do tempa se dostával postupně. "V duchu jsem si říkal: Spadni na zem a tam si to rozdáme." Tato taktika na soupeře platila, protože v následujících zápasech soupeře tzv. uškrtil, což ho posunulo do finále.

Tam ho čekal ruský mistr světa. "S kvalitou soupeře narostla i kvalita Lukášova výkonu. Konečně to 'zmáčknul'," radoval se Lacina, podle něhož bylo finále zcela vyrovnané. Rozhodlo se až půl minuty před koncem. "Rus dobře trefil útok seoi nage a hodil Lukáše na bok. Tím získal nejtěsnější vedení 1:0. Lukáš se vzepjal k závěrečnému náporu, 'honil' Rusa po žíněnce, ale ten se zkušeně vyhýbal boji a náskok ubránil," popsal Lacina.

Další olympionik Jaromír Musil v kategorii do 81 kg po prvním vítězství nad Rakušanem Albertem Fercherem dvakrát prohrál a skončil sedmý. Ve váze do 90 kg obsadil Alexandr Jurečka páté místo, které mu vynesla vyrovnaná bilance dvou vítězných a prohraných zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články