Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Marušková ladí formu před olympiádou a krotí optimismus

Praha - Skvělou sezonu prožívá sportovní střelkyně Lenka Marušková. Celkem pětkrát stanula v rámci Světového poháru na stupních vítězů, naposledy v dubnu v Mnichově, kde skončila třetí. Loni ve Vratislavi si dokonce vystřílela vítězství. Stříbrná medailistka z olympiády z Atén ale krotí očekávání směrem k nadcházejícím hrám v Londýně. "Rozhodně si to neschovávám do Londýna, musím předpoklady brzdit. Může být všechno jinak," řekla.

Lenka Marušková
zdroj: ČT24

Za letošními úspěchy podle Maruškové stojí vyzrálost, zkušenosti, ale také změna pažby zbraně a dobrá komunikace s trenéry. Od té doby, co se v roce 2009 stala nejlepší českou střelkyní, prožívá vesměs jen úspěchy. "Ale na olympijských hrách nás bude dvacet, co budou mít šanci na medaili. Bude záležet na aktuálním rozpoložení mém, ale i mých soupeřek," prohlásila Marušková. "Do každého závodu musím s pokorou," doplnila.

Sedmadvacetiletá svěřenkyně svého otce Vladimíra Hyky a státního trenéra Břetislava Putny přitom letos před sezonou hodně zariskovala. Udělala na poslední chvíli úpravu uchopení zbraně. "Zjistila jsem, že mi to nesedělo. Byl to risk, ale přinesl zisk. Udělali jsme tu změnu včas," uvedla.

Nyní čeká českou střelkyně odpočinek a kratší dovolené, pak ale vstoupí přímo do finální fáze předolympijské přípravy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články