Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český squash má první evropskou medaili mezi ženami

Helsinky - Squashistka Lucie Fialová vybojovala na mistrovství Evropy první českou ženskou medaili. V Helsinkách dnes porazila v boji o třetí místo Švýcarku Gaby Huberovou-Schmohlovou po boji 3:2 a získala bronz. Mistryní Evropy se stala druhá nasazená Camille Sermeová z Francie. Fialová, dříve trénující i studující v Káhiře, je nejlepší českou hráčkou. Na světovém žebříčku byla nejvýše letos v únoru, kdy se vyšplhala na 35. místo. Předloni získala jako první Češka titul na profesionálním okruhu žen WISPA.

Squash
zdroj: Isifa_Getty Images autor: Scott Heavey

"Je to zatím můj největší úspěch," radovala se Fialová, která dosud nejlépe skončila na evropských šampionátech čtvrtá v kategorii do 19 let. "Dosud jsem nikdy neměla medaili, ale teď se všechno změnilo," doplnila squashistka. Fialová je první Češkou, která přiveze cenný kov z mistrovství Evropy. Navázala tak na Jana Koukala, stříbrného z evropského šampionátu v Praze 2005.

Díky 37. místu na světovém žebříčku WISPA byla Fialová v Helsinkách nasazená a měla v 1. kole volný los. Druhé kolo a čtvrtfinále hladce vyhrála a zastavila ji až v semifinále favorizovaná jednička Natalie Grinhamová z Nizozemska.

V boji o bronz už Fialová vedla nad Huberovou-Schmohlovou 2:0 na sety, ale o vítězce nakonec rozhodl až pátý set, který česká hráčka zvládla lépe. "Teď se asi chystám ukončit kariéru, protože si nemůžu ani stoupnout," řekla znavená medailistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články