Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští slalomáři jsou na ME zatím bez medaile

Augsburg (Německo) – Tradičně úspěšná výprava českých vodních slalomářů je zatím na ME v německém Augsburgu bez medaile – alespoň co se týče individuálních soutěží. Nejblíže k zisku kovu měl v prvním dnu šampionátu kajakář Vavřinec Hradilek, kterého od třetího místa dělilo pouhých 21 setin sekundy. Kanoista Jan Mašek obsadil šesté místo, jeho kolega Stanislav Ježek byl sedmý a Luboš Hilgert skončil mezi kajakáři na osmém místě.

Vavřinec Hradilek na ME v Augsburgu
zdroj: ČTK autor: Tibor Alföldi

Soutěž kanoistů byla velmi vyrovnaná, Maškovi na šestém místě chyběly k medaili tři desetiny. Od druhého do sedmého místa byla mezi závodníky jediná sekunda. Ježek zaostal za Maškem pouze o 25 setin. Překvapením je až sedmé místo dvojnásobného olympijského vítěze Michala Martikána, Slováci se dnes také museli překvapivě obejít bez cenného kovu. Mezi kanoistkami skončila česká reprezentantka Monika Jančová pátá, úřadující mistryně světa Kateřina Hošková minula branku a byla sedmá.

 Silově dobře vybavený Hradilek doplatil na únavu, kterou si přivezl ze soustředění na olympijské trati v Londýně, kde strávil s reprezentací více než týden. "Myslím, že je to docela dobrý výsledek, akorát nebyly fyzické síly. V Londýně jsem tomu dal všechno, baví mě to tam, ježdění si tam užívám. Strávil jsem tam na vodě moc času. Ale na to se nedá vymlouvat, protože ostatní tam byli taky," prohlásil.

Pětadvacetiletý kajakář už má stříbro z mistrovství světa i bronz z ME v roce 2010. "Důležitá bude olympiáda a mně se dnes podařilo ukázat, že jsem na tom dobře, i když to bohužel o nějaké setiny nevyšlo," uvedl. "Od sedmnácté branky jsem neměl síly. Ale možná je to tak lepší, kdybych měl medaili nebo vyhrál, byl by na mě větší tlak," přemítal nad svou první "bramborovou" medailí.

Kajakář Jan Mašek
zdroj: ČTK autor: Tibor Alföldi

Ježek s Maškem mínili, že předvedli kvalitní jízdy, ale neměli štěstí. "Myslím, že Mašoun měl fakt smůlu. Zrovna, když se nám to oběma povede, tak se to povede i ostatním," krčil rameny Ježek, bronzový medailista z MS v Praze v roce 2006.

"Takový výsledek jsem dlouho neudělal, takže jsem spokojený. I když ten kousíček na medaili mě mrzí," řekl Mašek. Cítil rezervu na devatenácté brance, ale chyb prý moc neudělal. Zlepšení přičítá skutečnosti, že omezil ostatní sportovní aktivity. "A asi jsem víc trénoval," usmál se třiatřicetiletý bývalý juniorský mistr světa, který velké medaile sbíral pouze v závodech hlídek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články