Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hilgertová bude pošesté startovat na olympiádě

České Budějovice - Dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu Štěpánka Hilgertová se v Londýně pošesté představí pod pěti kruhy. Čtyřiačtyřicetiletá kajakářka se na hry nominovala díky vítězství v dnešním závěrečném kvalifikačním závodu Českého poháru v Českých Budějovicích.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Hilgertová bojovala o místo pro Londýn s dvaadvacetiletou Kateřinou Kudějovou, jež měla po polovině kvalifikace navrch. Zkušená Hilgertová se však vrátila do hry sobotním vítězstvím v prvním závodu v Českých Budějovicích, který její rivalka pokazila.

Je nám líto, video expirovalo.
Hilgertová jede na OH

Šampionka z Atlanty 1996 a Sydney 2000 si tím zajistila pro tuto sezonu účast v reprezentaci a dnes přidala i nominaci na olympiádu. Už v sobotu se kvalifikoval do Londýna kajakář Vavřinec Hradilek, o místa v dalších kategoriích se dnes ještě bojuje.

Štěpánka Hilgertová:

"Před nominací jsem byla realista. Věděla jsem, že Kudějová jezdí dobře, že si tu olympiádu klidně může vyjet. To mi pomohlo, nebyla jsem na to upnutá, i když jsem samozřejmě chtěla. Ale nebyla jsem sama před sebou pod takovým tlakem. Věděla jsem před startem, že to Káča (Kudějová) jela slušně, ale můj čas byl neuvěřitelný, i když jsem to po startu trochu pokazila. Překvapilo mě to."

Hilgertová se jako čtvrtý český sportovec představí na šestých olympijských hrách. Stejný počet účastí jako dvojnásobná olympijská vítězka mají na kontě veslaři Václav Chalupa s Jiřím Ptákem a běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Ta má vedle pěti zimních her na kontě i jednu účast na letních hrách v závodě horských kol.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články