Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ospalý měl k titulu daleko, boj o OH mu nevyšel

Ejlat (Izrael) - Triatlonista Filip Ospalý si na mistrovství Evropy šanci na čtvrtý olympijský start nevybojoval. V izraelském Ejlatu skončil evropský šampion z roku 2001 na 19. místě, nejlepším českým závodníkem v mužské kategorii elite byl třináctý Jan Čelůstka. Třetí kontinentální titul v kariéře získal Španěl Javier Gómez.

Filip Ospalý
zdroj: ospaly.cz

Devětadvacetiletý dvojnásobný mistr světa vyhrál při absenci nejlepších dvou mužů loňského evropského šampionátu britských bratrů Brownleeových s náskokem 21 sekund před Alexandrem Brjuchankovem. Třetí skončil další Rus Ivan Vasiljev, který ztratil na Gómeze už téměř minutu.

"Byla tu těžká trať i náročné podmínky, horko a větrno, ale cítil jsem se celou dobu v pohodě," pochvaloval si Gómez, jenž vyhrál ME už v letech 2007 a 2009. Pětatřicetiletý Ospalý, který se v poslední době věnoval delším triatlonům, měl poslední šanci zabojovat o účast na olympijských hrách.

Před šampionátem vyhlásil útok na titul, který by mu ještě dal šanci na start v Londýně. Na OH by neměl chybět Čelůstka, který dnes vylepšil o jednu příčku loňský výsledek z Pontevedry. Od vytoužené první desítky ho dělila půlminuta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články