Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradilek má jistou olympiádu, Hilgertová zvýšila své šance

České Budějovice - Kajakářka Štěpánka Hilgertová vyhrála v Českých Budějovicích třetí nominační závod vodních slalomářů a zdramatizovala boj o účast na olympijských hrách v Londýně. Dosavadní vedoucí žena nominačního pořadí Kateřina Kudějová obsadila až deváté místo. Do Londýna už se kvalifikoval kajakář Vavřinec Hradilek.

Vavřinec Hradilek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Ze tří závodů má dvě vítězství a dnešní druhé místo a nemůže být v konečném hodnocení předstižen. Ve zbylých kategoriích se rozhodne až v neděli. "Čekal jsem, že ti velcí favorité odskočí víc, ale povedlo se to jen Vávrovi (Hradilkovi)," řekl kouč reprezentace Jiří Pultera.

Mezi kajakářkami se situace hodně zamotala. Pokud by dvaadvacetiletá Kudějová dnes vyhrála, jela by do Londýna. Ve spodní části tratě ale neprojela po chybě dvě branky a dala šanci o 22 let starší Hilgertové. "Mám zítra o co závodit. Reprezentaci mám jistou, mohu být klidnější," řekla dvojnásobná olympijská vítězka. Před dnešním závodem byla smířená, že do Londýna nepojede. "Teď se to srovnalo," prohlásila.

Hilgertová má na kontě vítězství, druhé a třetí místo, Kudějová vítězství, druhé a dnešní deváté místo. Jeden výsledek se ale škrtá. Při určité konstelaci má šanci na OH až pět kajakářek. "Nechci kalkulovat, nebudu to počítat, je to zbytečné. Musím jet co nejlíp," řekla Hilgertová. 

Dramatická situace je ve zbývajících kategoriích. Kanoista Stanislav Ježek byl potřetí druhý a je stále v čele nominačního pořadí. Ale pokud by v neděli zopakoval dnešní vítězství Vítězslav Gebas, strhne nominaci do Londýna na svou stranu. V každém jiném případě pojede Ježek.



Mezi deblkanoisty se do průběžného vedení dostala dvojice Ondřej Karlovský a Jakub Jáně, která si připsala druhé nominační vítězství a na druhou pozici odsunula Jaroslava Volfa s Ondřejem Štěpánkem. Dvojnásobným olympijským medailistům by účast v Londýně zajistilo nedělní vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Hilgertová vyhrála 3. díl ČP
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články