Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Golfisté Couples a Dufner vedou po druhém dnu Masters

Augusta - Američtí golfisté Fred Couples a Jason Dufner se dělí po druhém kole o vedení na Masters. Na děleném třetím místě prvního majoru sezony už je v Augustě mimo jiné i favorizovaný Rory McIlroy ze Severního Irska.

Phil Mickelson
zdroj: Gettyimages

Dvaapadesátiletý Couples zahrál výborné druhé kolo. Náročné hřiště, kde před 20 lety získal svůj jediný titul kategorie major, obešel s pěti ranami pod par a se stejným výsledkem je spolu s Dufnerem v čele. "Mám dojem, že tady znám každou píď. Hraju tu osmadvacet let a tentokrát to byl kouzelný den," usmíval se Couples.

Druhý hráč světa McIlroy se prezentoval výkonem 69 ran a je se Španělem Sergiem Garcíou, Jihoafričanem Louisem Oosthuizenem, Angličanem Leem Westwoodem a Američanem Bubbou Watsonem na třetí místě. "Hrál jsem solidně, i když pár ran mohlo být určitě lepších, ale jsem před závěrečnými koly v dobré pozici, což docela beru," řekl McIlroy.

Je nám líto, video expirovalo.
Masters 2012

Na dělené dvanácté místo se nenápadně díky pátečnímu kolu za 68 ran posunul Phil Mickelson. "Volil jsem lépe než první den," řekl Američan. Naopak dál se trápil Tiger Woods. Čtyřnásobný vítěz turnaje sice začal druhé kolo dobře, na prvních třech jamkách měl dvakrát birdie, ale ve zbytku dne udělal pět bogey. Po první zkažené ráně na tříparové šestnáctce do písku hodil hůl a odkopl ji.

"Dřel jsem a snažil se být trpělivý, protože švih mě moc neposlouchal," řekl Woods. Po dvou kolech má tři rány nad par, je na děleném 40. místě a na nejlepší ztrácí osm úderů. "Výhodou tady je, že každý, kdo projde cutem, má pořád šanci vyhrát. V sobotu musím snížit ztrátu a v neděli dobře začít," plánoval Woods.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články