Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Boxer Chládek v Ústí prohrál ve finále se Sotolongem

Ústí nad Labem - Nejlepší český amatérský boxer současnosti Zdeněk Chládek neprodloužil svoji vítěznou sérii ve Velké ceně města Ústí nad Labem. Ve finálové bitvě váhové kategorie do 64 kg prohrál s Ronielem Iglesiasem Sotolongem z Kuby 9:18 na body a nenavázal na předchozí čtyři triumfy.

Zdeněk Chládek
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Kubánci, kteří se na severu Čech představili po čtyřleté přestávce, turnaj zcela ovládli. Ve finále osmi mužských kategorií se jich představilo šest a všichni vyhráli. Dva bez boje, neboť jejich soupeři ze zdravotních důvodů nenastoupili.

Chládek se s kubánským zástupcem potkal na ústecké Velké ceně poprvé a se světovým šampionem z roku 2009 a bronzovým medailistou z olympiády v Pekingu 2008 svedl rovnocennou bitvu. Od začátku se snažil být aktivní, ale rozhodčí mu "nepřáli". Prohrál všechna tři kola, i když v prvním byl opticky lepší.

Přestože byl výsledek, o kterém rozhodlo zejména druhé kolo, v němž Kubánec dominoval, jednoznačný, Chládek si vysloužil potlesk zaplněného hlediště v ústecké sportovní hale Stříbrníky. "Byl to těžký zápas, přesně, jak jsem čekal. Myslím si, že byl vyrovnaný a já jsem v ringu nechal všechno, co šlo. I když jsem neobhájil titul, tak jsem ho nedal zadarmo," řekl Chládek.

Mrzelo ho, že těsně (3:4) prohrál první kolo. "Pocitově jsem s tím nesouhlasil. Druhé kolo byl lepší, třetí si myslím, že zase já. Sudí ale rozhodli a já udělal maximum. Věřím, že diváky jsem nezklamal," uvedl čtyřiadvacetiletý boxer, jehož na konci dubna čeká v Turecku kvalifikační turnaj o postup na olympijské hry.

Žádný další český boxer se do finále prestižního a kvalitně obsazeného turnaje nedostal. Pětice Patrik Velký (do 56 kg), Miroslav Šerban (60), Robert Bilík (69), Tomáš Bezvoda (75) a Rudolf Helešic (91) skončili po porážkách v semifinále na děleném třetím místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Box - Chládek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články