Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čtyři čeští boxeři se v Ústí probojovali do semifinále

Ústí nad Labem - Čtyři čeští boxeři postoupili na Velké ceně Ústí nad Labem do pátečního semifinále. Nejlepší domácí amatér Zdeněk Chládek přesvědčivě zdolal v kategorii do 64 kilogramů maďarského soupeře Joszefa Herczeka a drží si šanci na pátý triumf za sebou. Pokračují také Patrik Velký, Miroslav Šerban a Robert Bilík.

Velký ve váze do 56 kg a Šerban v šedesátce si poradili s protivníky ze Švýcarska. Ostravský odchovanec Bilík zdolal také na body Rakušana Dolenjašviliho. O první překvapení na úkor kubánské velmoci se dnes postaral úřadující mistr světa do 56 kg Lazaro Estrada, který podlehl o tři body italskému boxerovi Parrinelimu.

Do semifinále neprošla ani jedna ze tří českých žen. Nejblíže k výhře měla Martina Schmoranzová (do 60 kg). Přestože měla v úvodní části zápasu se Švýcarkou Brüggerovou převahu, byla pak třikrát počítána a anglický sudí zápas předčasně ukončil.

Do semifinále postoupily úřadující mistryně světa z Ruska Elena Saveljevová, Sofya Očigavaová a Naděžda Torlopovová. Ve výborném světle se před olympijskou premiérou ženského boxu v Londýně představily také boxerky z Anglie. Páteční semifinálový program se v ústecké hale na Stříbrníkách uskuteční ve dvou blocích od 15:00 a 19:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články