Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Svoboda skončil devátý v SP v moderním pětiboji v Charlotte

Charlotte (USA) - Moderní pětibojař David Svoboda obsadil deváté místo v prvním letošním závodě Světového poháru. V americkém Charlotte zvítězil Rus Ilja Frolov před Ukrajincem Pavlem Tymoščenkem a svým krajanem Aleksanderem Lesunem. 

Moderní pětibojař David Svoboda
zdroj: EPA

"Pro mě to byl vlastně testovací závod, abych věděl, jak na tom po tak dlouhé přestávce jsem," uvedl Svoboda. Český reprezentant vstoupil do finále 24. příčkou v šermu, s níž ovšem nebyl příliš spokojený. V dalších disciplínách už se ale zlepšoval. Čtrnáctý čas v plávání ho posunul na průběžné 20. místo. V jízdě na koni jen dvakrát shodil překážku a do závěrečné kombinované disciplíny vybíhal sedmnáctý. Při střelbě z laserové pistole a tříkilometrovém běhu přeskočil dalších osm soupeřů a dostal se do elitní desítky.

Český tým se přesune z USA do Brazílie, kde se v tomto týdnu v Rio de Janeiru od čtvrtka do neděle uskuteční druhý závod SP.

"V Riu už chci předvést lepší výkon. Dám do toho vše a třeba by to mohlo i zacinkat," přál si Svoboda, který musí sbírat body v závodech Světového poháru především do olympijského žebříčku. Podle něho se 1. června určí zbytek postupujících na hry. "Zajišťovací výsledek pro olympijskou kvalifikaci bych měl. Věřím, že se ale nakonec budou počítat tři jiné, lepší," uvedl Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články