Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Emmons má stříbro z ME, první medaili od Pekingu

Vierumäki (Finsko) - Česká puškařka Kateřina Emmons získala stříbrnou medaili na mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní. Držitelka kompletní sady olympijských medailí nestačila pouze na Němku Sonju Pfeilschifterovou.

Kateřina Emmons
zdroj: AP

Osmadvacetiletá Emmons dosáhla na velké akci na první stupně vítězů od her v Pekingu, kde právě ve vzduchovce vyhrála a přidala bronz se sportovní malorážkou. Do její sbírky dnes přibyl v součtu s juniorskou kategorií po dvou zlatých, dvou stříbrných a jedné bronzové medaili už šestý kov z kontinentálního šampionátu.

Reakce Kateřiny Emmons:

"Byla jsem spokojená už ve chvíli, kdy jsem postoupila do finále. První polovina závodu totiž nebyla nic moc a musela jsem si dát pauzu, protože jsem působila jako ustrašený králík. Ve finále to ze mě spadlo a užívala jsem si to. Proto jsem spokojenější více s výkonem, který mě nakopne do další přípravy. Poznala jsem, že pokud to tak bude pokračovat, může to v další části sezony přinést znovu dobré výsledky."

Česká hvězda prošla do finále na děleném druhém místě s 398 body, které si třetím nejlepším finálovým nástřelem 104,2 udržela. S Pfeilschifterovou prohrála Emmons o šest desetin bodu, před třetí Andreou Arsovičovou ze Srbska měla náskok osmi desetin.

Navzdory výkonu Emmons, jež sbírala medaile už za svobodna pod jménem Kůrková, nedosáhly Češky na medaili v hodnocení družstev. K bronzovým Francouzkám chyběly triu Emmons, Adéla Sýkorová a Klára Bartošová dva body. Šampionát vyvrcholí v neděli vzduchovkou mužů a pistolí žen i s medailovou nadějí Lenkou Maruškovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články