Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Váňa chce převzít závodiště v Pardubicích

Praha - Žokej Josef Váňa podal prostřednictvím své firmy Jovan nabídku městu na převzetí závodiště v Pardubicích. Osminásobný vítěz Velké pardubické chce dlouhodobý pronájem a navýšení dotace dostihu.

Josef Váňa
zdroj: ČT4

"Veškeré návrhy jsem podal jménem firmy Jovan, kterou vlastním s manželkou. Dáváme na stůl návrh na dlouhodobý nájem závodiště tak, že by mohlo městu jako jeho majiteli přinášet peníze. A nyní je tah na vedení města," řekl Váňa na dnešní tiskové konferenci v Praze, na které představil projekt své skupiny, se kterým se pokouší o převzetí pořádání dostihů na pardubickém dostihovém závodišti.

Váňa už na konci uplynulého roku navrhl, že s dalšími investory převezme závodiště k 30. lednu letošního roku, nebo odkoupí 51 procent akcií.

Je nám líto, video expirovalo.
Váňa v Pardubicích

Dostihový spolek Pardubice, který provozuje závodiště a pořádá Velkou pardubickou, se potýká s velkou kumulovanou ztrátou, která se blíží výši základního jmění společnosti, jež činí 10,22 milionu korun. Valná hromada spolku zamítla v prosinci návrh města na navýšení základního jmění. Novým předsedou představenstva se od 23. prosince stal veterinář Vladimír Tlučhoř. Se spolkem ovšem Váňa spolupracovat nehodlá.

Josef Váňa: Důrazně odmítám, že bych měl být spojován s firmou, která se značně podílela na stavu, v jakém závodiště dnes je, a nechci spolupracovat s lidmi, kteří ji vedli. Já tomuto projektu dávám své jméno s tím, že bychom začali na zelené louce. Věřím, že pardubické dostihy lze pořádat tak, aby to bylo výhodné pro pořadatele i pro město. A je na městu, jestli zvolí tuto variantu, nebo jinou.

Devětapadesátiletý Váňa, úspěšný žokej i trenér dostihových koní, by rád se svou skupinou pardubické dostihy zbavil zadluženosti a přilákal zahraniční konkurenci do Velké pardubické. Součástí plánů je snaha o navýšení dotace dostihu na 300 000 eur (asi 7,7 milionu korun) - letos byla dotace 4,5 milionu korun. "Jsme připraveni se s městem domluvit, jakmile o to bude zájem," řekl Váňa.

Akcionáří Dostihového spolku
zdroj: ČT24

Podle majitele Jaroslava Boučka, který patří do skupiny podporující Váňovu iniciativu, je třeba ihned začít jednat. "Už dnes je šibeniční termín, ale v případě vůle města se vše dá zvládnout tak, abychom zabezpečili i letošní sezonu v rozsahu té minulé. Od příštího roku bychom plánovali rozvoj," řekl Bouček. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články