Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlostními kanoisty roku jsou Koranda a Adamová

Praha - Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák se stali Posádkou roku v anketě o nejlepšího rychlostního kanoistu uplynulé sezony. Mezi jednotlivci kralovali Lukáš Koranda a Anna Adamová. Slavnostní večer zpestřil exhibiční závod mezi reprezentačním trenérem Martinem Doktorem a bývalým desetibojařem Robertem Změlíkem.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák
zdroj: ČT24

Posádka Raboň s Dvořákem porazili o 16 bodů čtyřkajak Pavel Davídek, Jan Souček, Lukáš Trefil a Jan Štěrba. Obě tyto lodě zajistily České republice na loňském MS v Szegedu účastnická místa v kategoriích C21000 metrůa K41000 metrůpro olympijské hry v Londýně.

"Je to příjemná tečka za vydařenou sezonou. A potěší o to víc, protože jde o naše první takové ocenění," prohlásil Radoň. "Je to také motivace pro další práci a příští rok. V něm se pokusíme tento titul obhájit. Aby se nám to podařilo, zřejmě nezbude než získat v Londýně medaili. Ale to je koneckonců náš cíl," připojil Dvořák.

Nejlepším jednotlivcem je kanoista Lukáš Koranda, vicemistr světa na 5000 metrů ze Szegedu a bronzový medailista na stejné trati z evropského šampionátu v Bělehradu. Ženám dominovala Anna Adamová, jejímž největším loňským úspěchem bylo třetí místo na MS v maratonu. Kajakářem roku se stal Daniel Havel, nejlepším trenérem je Libor Dvořák a o titul Junior roku se podělili kajakář Josef Dostál a kanoista Martin Fuksa.

Je nám líto, video expirovalo.
Rychlostní kanoista roku 2011

"Jsem rád, že po loňském obnoveném ročníku se vyhlašování ankety posunulo zase k lepšímu," řekl kouč reprezentace Martin Doktor. "Pořadí mě nepřekvapuje, většinou jsem ho takto předpokládal," uvedl dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty, který se na dnešním slavnostním vyhlášení v pražském hotelu Pyramida exhibičně utkal na pádlovacím trenažéru s desetibojařským šampionem z OH v Barceloně Robertem Změlíkem a na dvousetmetrové trati ho porazil jen o 29 setin sekundy. O hudební doprovod večera se postarala jazzová zpěvačka Eva Emingerová, bývalá volejbalová reprezentantka a matka nejlepšího juniorského kajakáře a mistra světa Dostála. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články