Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Havlův odchod rozesmutnil i sportovce

Praha – Zpráva o smrti Václava Havla zasáhla každého v České republice, sportovce nevyjímaje. Na svého kamaráda zavzpomínal pro Českou televizi třeba předseda českého olympijského výboru Milan Jirásek. "Vážil jsem si ho jako kamaráda. Byl to vždy férový člověk," řekl.

Václav Havel
zdroj: ČT24

Jirásek se podle svých slov znal s Havlem od jedenácti let. "Kamarádství velice ctil. Sportovce velice respektoval, ač sám nebyl zarytý sportovec," řekl Jirásek, jenž zavzpomínal i na Havlovo přijetí české hokejové reprezentace po návratu ze zimních olympijských her v Naganu.

V roce 1998 tam čeští hokejisté vybojovali legendární zlato. "Na gem toho turnaje byl zrovna nemocen. Podařilo se mi dostat telefonem až k němu na lůžko a on prohlašoval, že teď už to máme vyhraný, protože máme Rusy přečtený."

Hned po skončení turnaje Channel One Cup se smutná zpráva o úmrtí exprezidenta Havla dostala i ke kouči hokejového nároďáku Aloisi Hadamczikovi. "To jste mě šokovali. Přeju upřímnou soustrast všem blízkým, celé jeho rodině. Nevím, co ani slovem říct. Chci mu poděkovat za to, že byl jedním z bojovníků za pád totalitního režimu," řekl Hadamczik, který stejně jako Jirásek vyzdvihl i Havlovu podporu sportu.

Je nám líto, video expirovalo.
Alois Hadamczik vzpomíná na Václava Havla
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články