Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Staszko: Je dobře, že novináři berou poker jako sport

Praha - Donedávna Martina Staszka znali jen pokeroví hráči a zasvěcení fanoušci. Dnes stydlivého třineckého rodáka zastavují lidi na ulici a chtějí se s ním fotit. Úspěch na listopadovém neoficiálním mistrovství světa v pokeru v Las Vegas, kde Staszko skončil druhý, ho katapultoval mezi celebrity. V anketě sportovec roku obsadil čtrnácté místo a předčil tak například i Romana Kreuzigera nebo Lukáše Bauera.

Martin Staszko
zdroj: ČT24

Martin Staszko je pokerovým profesionálem a díky druhému místu ve Vegas se zařadil po bok nejlépe vydělávajících českých sportovců. Není tomu ale ještě tak dávno, kdy dnešní milionář pracoval v nošovické lakovně. "V lednu 2010 jsem skončil na Evropské pokerové tour jedenáctý z nějakých osmi set lidí a vyhrál jsem docela pěknou sumu, kterou jsem v práci vydělával dva a půl roku. A mezitím jsem vyhrál dost menších výher na internetu, takže jsem byl zabezpečený a vydělával pokerem víc než prací. A i proto, že to bylo časově náročné, jsem se rozhodl s prací skončit," řekl v pořadu Interview ČT24 Martin Staszko.

Staszko krom pokeru vyniká i v dalších logických a deskových hrách, například šachu. Logika je ale podle Staszka v pokeru stejně důležitá jako jako psychologie a štěstí. "Psychologie, logika a štěstí jsou tak rovnoměrně rozložené v pokeru. S tím, že krátkodobě je tam ta role štěstí trošku větší. A dlouhodobě se to štěstí u hráčů vyrovnává – každý má jednou štěstí a jednou smůlu," prozradil Staszko.

Důležitou roli v pokeru hraje i psychologie. Staszko připouští, že na velkých turnajích, jako byl ten v Las Vegas, pomáhají hráčům celé týmy lidí, které analyzují hru potenciálních soupeřů. Své pomocníky měl i Staszko. "Měl jsem tam pár pokerových hráčů z Česka, kteří mi s tím pomáhali, a ješte jsem dostával informace z Česka o tom, co moji soupeři hrají."

Je nám líto, video expirovalo.
Interview ČT24

Staszko má pověst opatrného hráče. Sám se s tím sice neztotožňuje, ale přiznává, že u finálového stolu v Las Vegas, právě díky této pověsti dokázal překvapit své protivníky. "Věděl jsem, že mám u svých protivníků image opatrného hráče, a tak jsem věděl, že se nesmím nechat vytlačovat. Bylo to v situaci padesát na padesát procent a zrovna v té době se štěstí ke mně přiklonilo," popisuje finálový boj Staszko.

Ke svému skvělému umístění v anketě Sportovec roku říká, že ho to samozřejmě těší, ale že je to ocenění hlavně pro poker jako takový. "Konečně část novinářů zařadilo poker jako sport. Takže pro poker je to určitě dobře."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články