Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kličko po operaci ledviny zrušil titulový zápas s Mormeckem

Düsseldorf – Ukrajinský boxer Vladimir Kličko zrušil po operaci ledviny sobotní zápas o titul profesionálního mistra světa tří organizací s Francouzem Jeanem-Markem Mormeckem. V Düsseldorfu měl Kličko obhajovat mistrovské pásy organizací WBA, IBF a WBO. Duel by se
měl nově uskutečnit 3. března na stejném místě.

Vladimir Kličko
zdroj: EPA autor: Tobias Hase

Pětatřicetiletý Ukrajinec v závěru minulého týdne nenadále ukončil tréninkový kemp v Rakousku a v noci na pátek byl z Goingu vrtulníkem převezen do Innsbrucku s ledvinovou kolikou. Lékaři v Düsseldorfu mu následně endoskopicky odstranili zhruba třígramový kámen. Ačkoli ještě v neděli odpoledne Kličko vzkázal, že chce v sobotu boxovat, bolesti byly silnější než přání a duel zrušil.

"Je to bohužel tak. Vladimira to moc mrzí, ale má zase strašné bolesti," prohlásil Kličkův manažer Bernd Bönte. Podle ošetřujícího lékaře už je Kličkovi mnohem lépe. "Už nemá bolesti, ale je hodně oslabený, do středy musí brát antibiotika a další léky proti bolesti. Po dvou zákrocích během 24 hodin potřebuje každý člověk čas na rekonvalescenci. Bylo by nezodpovědné o víkendu boxovat," prohlásil urolog Peter Alberts.

Duel mladšího z bratrů Kličků s Mormeckem by se měl nově uskutečnit 3. března a více než 30.000 prodaných vstupenek zůstane v platnosti. Kvůli zdravotním problémům musel ukrajinský bojovník odříct už třetí obhajobu titulu během roku. Před rokem zrušil kvůli natrženému břišnímu svalu zápas s Britem Derekem Chisorou, stejnému rivalovi odřekl i v březnu a v létě pak zdolal jeho krajana Davida Haye.

Kličko měl s o čtyři roky starším Mormeckem absolvovat 60. zápas mezi profesionály a mohl zaútočit na padesátou výhru k.o. (bilanci má 56:3). Francouzský soupeř boxoval dlouhá léta v polotěžké váze, v níž měl v držení pásy WBA a WBC. O ty ho v roce 2007 připravil Haye. V těžké váze se Mormeck představil poprvé v roce 2009 a všechny čtyři duely zatím vyhrál. "Když je soupeř nemocný, nic s tím nenadělám. To je život. Tak si ten pás vezmu až příští rok," prohlásil Mormeck.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články