Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V Praze padl Guinnessův rekord v on-line pokeru

Praha – V Praze byl překonán Guinnessův světový rekord v počtu lidí, kteří naráz začali hrát poker na internetu. Do karetního on-line turnaje se přihlásilo rovných 200 000 hráčů, mezi nimi i finalista Světové série v Las Vegas Martin Staszko. Pravděpodobně nejznámější český pokerový hráč se také od pondělí v českém hlavním městě zúčastní prestižní pokerové série European Poker Tour (EPT).

Martin Staszko
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Dnešní on-line turnaj organizuje internetová karetní herna PokerStars u příležitosti oslav deseti let od svého vzniku. "Mohlo být ještě víc hráčů, ten turnaj byl vyprodán před startem, ale technické možnosti nás momentálně limitují na těch 200 000 hráčů," řekl za pořadatele Ondřej Drebota. PokerStars podle něj překonala svůj vlastní rekord z roku 2009, kdy se u karetní hry na internetu sešlo přes 149 000 lidí.

Internetová soutěž podle Dreboty pravděpodobně skončí v pondělí ráno nebo dopoledne. "Vzhledem k tomu, že cena je garantovaných 50 000 dolarů za jeden dolar, tak lidé si na to určitě rádi počkají," uvedl.

Staszko doufá v český úspěch

I přes svůj letošní úspěch v Las Vegas vnímá Martin Staszko současnou karetní soutěž jako výzvu. Přestože ztratil již na počátku hry polovinu žetonů, věří, že pro něj nakonec skončí dobře. Přiznal se však, že má raději živou hru než on-linové turnaje.

Martin Staszko
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

V sérii European Poker Tour se pak Staszko objeví v jedné pokerové "stáji" po boku svého přemožitele z Las Vegas Pia Heinze. "Tím, že je to v Česku, tak je to pro mě malinko významnější než jiná EPT. Budu se snažit hrát co nejlíp, tak abych uspěl," prohlásil třinecký karetní hráč. Dodal, že každopádně doufá, že alespoň uspěje některý z přihlášených Čechů.

European Poker Tour se v pražském hotelu Hilton uskuteční od pondělí do soboty. Staszko, který se proslavil druhým místem na turnaji v USA, kde získal v přepočtu 98 milionů korun, je nyní již druhým Čechem v profesionálním týmu PokerStars PRO. Již zde působí zkušený Martin Hrubý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články