Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbal na olympiádu nepatří, říká překážkář Greene

Londýn - Světový šampion na 400 metrů překážek David Greene prohlašuje, že fotbal na olympiádu nepatří. Fotbalové hvězdy, kterým na olympijských hrách vůbec nezáleží, prý jen ubírají pozornost, jež by si zasloužili sportovci, pro něž je olympiáda vrcholem kariéry. Proti fotbalu na olympijských hrách se bouří i fotbalové asociace Skotska, Walesu a Severního Irska, které se bojí o svou nezávislost, jelikož by měly vyslat své reprezentanty do společného britského týmu.

Sada medailí pro hry v Londýně
zdroj: ČT24

"Nemyslím si, že by tam fotbal měl být. Tihle kluci chtějí vyhrát ligu, Ligu mistrů a mistrovství světa. Oni nevyrůstají s tím, že by chtěli být olympijskými šampiony. Chtějí být prostě nejlepší ve fotbale," prohlásil Greene pro BBC.

Greene je světovým i evropským šampionem na 400 metrů překážek a jednou z největších britských nadějí na zisk zlata na OH v Londýně. "Když někdo vyhraje v badmintonu nebo plavání, chce, aby celý ten příběh byl o něm a jeho tvrdé práci. Ale v některých novinách bohužel raději napíší o tom, co měl David Beckham k snídani," rýpnul si do médií Greene.

Na olympijských hrách startují fotbalové týmy do 23 let. Pravidla ovšem umožňují start třem starším hráčům. Olympiáda nemá mezi fotbalisty velkou prestiž a největší hvězdy se na turnaji obvykle stejně neobjeví. Posledním dvěma olympijským turnajům kralovala Argentina, před tím se dvakrát radovaly africké týmy - Kamerun a Nigérie.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články